Andrei Năstase: Se face totul pentru a provoca un nou război la Nistru

„Pentru a se salva de furia populației pauperizate, Vlad Plahotniuc a tot încercat, pe parcursul ultimilor 2 ani, să provoace un nou 7 aprilie 2009. Platforma DA a reușit să păstreze liniştea și pacea, deturnându-i toate planurile, iar când a fost cazul și cu aportul Ministerului Afacerilor Interne”, susţine Andrei Năstase, liderul PDA.

Referindu-se la ultimele evenimente politice, el l-a acuzat pe Vlad Plahotniuc, coordonatorul coaliţiei de guvernare, că „face totul pentru a provoca un nou război la Nistru”. „El face acest lucru ştiind că nici personal, nici anturajul său nu vor participa, și cu atât mai puțin ar participa progeniturile sale. În nebunia lui el crede că tinerii noștri și Occidentul ar interveni de partea sa”, susţine politicianul.

Andrei Năstase susţine că Vlad Plahotniuc i-a rezervat în acest scenariu lui Igor Dodon un rol de instrument şi sugerează că aceasta ar fi o urmare a faptului că „la prezidențiale, în el s-au investit resurse logistice, mediatice, administrative și financiare provenite din furtul miliardului și din spălătoria mafiei rusești de 30 miliarde dolari”. Potrivit spuselor lui Andrei Năstase, „nu mai puțin utili îi sunt prietenii săi mafioți de la București, Kiev, Moscova și Tiraspol”.

„Suntem obligați să-l oprim cât încă nu e târziu. Regimul lui Plahotniuc există alimentându-se din dezbinarea, ura, dezamagirea și deznădejdea cultivată oamenilor prin televiziunile întreținute pe bani furați tot de la ei”, a mai spus Andrei Năstase.
Doina Secrieru

Share