Andrei Năstase: „Să nu ne vindem voturile pentru nimic în lume, pentru că un popor care își vinde voturile, își vinde țara”

Andrei Năstase: „Să nu ne vindem voturile pentru nimic în lume, pentru că un popor care își vinde voturile, își vinde țara”

Candidatul la șefia statului, Andrei Năstase a lansat un apel la mobilizare, informează OFICIAL.

„Platforma DA se organizează din acest moment pentru a apăra Republica Moldova, cu propriile sale resurse umane, de asaltul oligarhic care se pregătește deja. Deschidem liste de înscriere pentru toți bărbații în putere ai acestei țări care se simt în stare și sunt pregătiți să meargă alături de noi în zona celor 42 de secții de votare. Peste noi, de această dată, nu se va mai trece!”, a spus Năstase, într-un live pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, Republica Moldova este în mare pericol. „Trebuie să vă informez public cu privire la o chestiune care are legătură cu siguranța și securitatea națională. Igor Dodon, în complicitate cu autoritățile separatiste de la Tiraspol, pune la cale cea mai mare operațiune de fraudarea a alegerilor organizată vreodată de la dobândirea Independenței noastre naționale. Mai mult decât atât, încărcătura geopolitică a acestei operațiuni este maximă, având în vedere că se știe foarte bine că VOI CÂȘTIGA aceste alegeri. Astfel, potrivit celor mai recente informații care ne-au parvenit din cercul de putere care pregătește operațiunea agresivă de fraudare a votului, la nivel național, dar mai ales în cele 42 de secții de votare din zona de securitate, Igor Dodon are din partea patronilor săi drept obiectiv esențial pentru ziua de 1 noiembrie obținerea în acest prim tur de scrutin a unui scor electoral care să aibă în față cifra 4.  În toate evaluările consultanților săi și ale ofițerilor de informații ruși care supervizează întreaga operațiune, orice altă variantă de lucru, fără un scor de cel puțin 40% în primul tur pentru Igor Dodon, pune în pericol păstrarea controlului asupra Republicii Moldova. Aceste informații, coroborate cu faptul că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a anunțat de curând că suspendă din cauza pandemiei misiunea sa de observare a alegerilor din Republica Moldova, iar echipa OSCE este prea mică pentru cele peste 2100, indică, fără echivoc, că la 1 noiembrie se va da o bătălie istorică pentru viitorul Republicii Moldova și a noastră, a tuturor. Mai mult decât atât, foști colegi de-ai mei din Ministerul de Interne, oameni de bună credință, se arată extrem de îngrijorați cu privire la disponibilitatea forțelor Ministerului de Interne, de a asigura buna și corecta desfășurare a scrutinului din 1 noiembrie. Mai direct spus, riscăm ca forțele MAI care vor fi dislocate în teren în ziua votului să fie obligate să tolereze, la ordin, fraudarea care se pregătește. Peste toate acestea, adăugați faptul că recent, șeful Securității Interne din cadrul Serviciului de Protecție și Pază de Stat, a fost detașat în funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Dubăsari, instituție care urmează să asigure respectarea ordinii publice, securitatea secțiilor de votare și a buletinelor de vot din mai multe localități de la Nistru în cadrul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie. Coincidențele sunt deja prea multe”, a mai spus el.

Andrei Năstase a menționat că, situația este cu adevărat critică, aproape explozivă, dacă ținem cont de faptul că în teritoriu oamenii drepți, cinstiți și curajoși ai Moldovei, înțelegând foarte bine ceea ce se pune la cale, au decis să se organizeze. „Un exemplu demn de toată laudă este inițiativa cetățenilor din Varnița care se organizează pentru a nu permite votul transnistrean organizat contra-cost în localitatea lor. Pe 20 octombrie, Comisia Electorală Centrală a emis o decizie prin care interzice, în data de 1 noiembrie a acestui an, între orele 7.00 și 21.00, transportul cetățenilor la vot pe întreg teritoriul Republicii Moldova cu autovehicule care permit transportul a mai mult de 8 persoane. Excepție fac doar cursele regulate de călători”, a mai spus el.

Potrivit lui Năstase, având în vedere toate informațiile primite, evidentele pregătiri făcute din timp pentru această operațiune și luând act de decizia CEC care, potrivit Codului Electoral, are valoare de lege pe toată perioada de desfășurare a scrutinului electoral, evaluând cu obiectivitate situația critică în care se află Republica Moldova, intenția de fraudare a acestor alegeri și pericolul real în care se află tânăra noastră democrație, aduce la cunoștință tuturor cetățenilor Republicii Moldova următoarele informații.

„Platforma Demnitate și Adevăr se organizează din acest moment pentru a apăra Republica Moldova, cu propriile sale resurse umane, de asaltul oligarhic care se pregătește deja. Deschidem liste de înscriere pentru toți bărbații în putere ai acestei țări care se simt în stare și sunt pregătiți să meargă alături de noi în zona celor 42 de secții de votare, așa încât în conformitate cu cadrul normativ electoral să nu permitem transportul organizat, cu autobuze, al persoanelor din stânga Nistrului, pentru fraudarea acestor alegeri. Plecarea se va face organizat, de la sediul Platformei Demnitate și Adevăr, din str. 31 August nr. 15, duminică, pe 1 noiembrie, ora 2 dimineața. Primul nume înscris pe liste este numele meu. În calitate de candidat al Platformei Demnitate și Adevăr la aceste alegeri prezidențiale și viitor Comandant Suprem al Forțelor Armate anunț întreaga opinie publică că nu am de gând să-i las să tranzacționeze în continuare viitorul nostru și al Moldovei. Încă din noaptea de sâmbătă spre duminică, voi fi prezent, alături de colegii mei și de toți bărbații adevărați ai acestei țări, în zona de securitate, pentru a proteja cele 42 de secții de votare. Între forțele și interesele străine și separatiste și democrația din Republica Moldova pentru care lupt de 10 ani de zile, voi fi EU și colegii mei. Peste noi, de aceasta dată, nu se va mai trece! Fac un apel foarte ferm către ministrul de interne Pavel Voicu să reevalueze imediat dispozitivul operativ și ordinele transmise forțelor MAI care vor fi dislocate în teritoriu, în ziua de duminică 1 noiembrie 2020. Fac un apel către toți ambasadorii europeni acreditați la Chișinău, către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova și mai ales către ambasadele României și a Statelor Unite ale Americii să monitorizeze la detaliu toate activitățile care se vor derula pe parcursul zilei de 1 noiembrie și să nu permită fraudarea votului. Mă adresez cu maximă responsabilitate lui Igor Dodon, premierului Ion Chicu, ministrului de interne Pavel Voicu și tuturor celorlalți implicați direct sau indirect în această operațiune de fraudare! Opriți-vă! Renunțați! Înțelegeți că de această dată peste noi nu veți putea trece! Nu ne dorim să iscăm nici un fel de conflict. Vrem doar să ne apărăm pașnic dreptul la viață normală în propria noastră țară. Vrem să apărăm MOLDOVA DE MÂINE, iar decizia mea și a echipei mele de a apăra democrația este una STRICT, REȚINEȚI, STRICT DEFENSIVĂ!

Mă adresez și oligarhiei din stânga Nistrului și autointitulatului lider Vadim Krasnoselski. Nu trimiteți autobuze cu oameni către secțiile de vot, pentru că nu vor trece de noi și de lege. Nu generați, prin deciziile voastre, evenimente reprobabile. Nu provocați violențe, nu are rost! Epoca lui Igor Dodon s-a încheiat. Vă rog să pricepeți că de această dată este imposibil să faceți ceea ce ați făcut și în 2016 și în 2019. De această dată, vom apăra fizic Moldova, legile ei și dreptul la democrație al poporului nostru. Fac un apel foarte clar și ferm către toți oligarhii și „șmecherii timpului” care au de gând să folosească ziua de 1 noiembrie pentru a prelua direct sau indirect puterea în Republica Moldova”, a adăugat Năstase.

Andrei Năstase a mai îndemnat pe toți cetățenii Republicii Moldova să iasă în număr cât mai mare la vot și să apere cu toții voturile.

„Să nu ne vindem voturile pentru nimic în lume, pentru că un popor care își vinde voturile, își vinde țara. Or noi toți, serioși și responsabili, nu ne dorim așa ceva, motiv pentru care vă rog să aveți încredere, să ieșiți la vot și să apărați prin alegerea voastră MOLDOVA DE MÂINE! Să nu vă fie teamă! Uniți vom reuși. Așa cum am mai spus, între un popor și dorința lui legitimă de libertate, dreptate și viață mai bună nimeni și nimic nu poate sta. Ne organizăm, muncim, luptăm, votăm și câștigăm! Apoi, terminăm cu ei pentru totdeauna! Vă promit acest lucru! Veniți alături de mine, de echipa mea și proiectul nostru de țară”, a conchis Năstase.

Maria Chiper

Share