Andrei Năstase propune: Planul pentru declanșarea alegerilor anticipate

Andrei Năstase propune: Planul pentru declanșarea alegerilor anticipate

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a expus care este planul formațiunii privind declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, transmite OFICIAL.

Astfel, Platforma DA propune ca validarea mandatului Președintelui ales, Maia Sandu, să fie 10 decembrie, zi însoțită de un protest.

„Planul Platformei DA pentru declanșarea alegerilor anticipate în contextul ultimelor tentative de capturare a statului, de promovare a unei politici fiscale antisociale și de federalizare a Moldovei presupune ca în ziua validării mandatului noului președinte (10 decembrie) să se anunțe un protest de amploare sau chiar greva generală, însoțită de un protest masiv la Guvern și la președinție cu cererea și obținerea pașnică a demisiei imediate a președintelui Dodon și premierului Chicu”, menționează Andrei Năstase.

De asemenea, a doua zi, 11 decembrie, să fie inaugurarea noului Președinte. Platforma DA consideră că țara nu are motive să aștepte 24 decembrie.

„După demisia lui Dodon, inaugurarea noului președinte se desfășoară a doua zi, 11 decembrie, în cadrul unei ședințe solemne a Parlamentului. Țara nu are motive și nici datoare nu îi este cu nimic lui Igor Dodon ca să aștepte data de 24 decembrie. În continuare președintele nou ales discută cu fracțiunile parlamentare și partidele politice despre situația din țară, despre necesitatea depășirii crizei sanitare și economice și cea mai potrivită modalitate de a dizolva acest Parlament.

Nu putem lăsa ca voința oamenilor pentru democrație, stat de drept, prosperitate și relații bune cu partenerii externi să fie călcată în picioare de o putere scăpată de sub control. Sunt ultimele zbateri ale unei oligarhii politice împotriva căreia luptăm din 2015, iar victoria va fi de partea noastră, pentru că noi suntem mereu de partea adevărului”, mai punctat Năstase.

Cristina Parfeni

Share