Andrei Năstase: Platforma DA și PAS vor fi unite în continuare, trebuie să construim o opoziție rațională

„Nimeni nu mai crede în demersurile Partidului Democrat din Moldova (PDM), este doar retorică și o fațadă în spatele căreia se ascund multe fărădelegi”. Declarația a fost făcută de liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, în cadrul dezbaterii „Republica Moldova Azi – integrarea europeană între speranțe și dezamăgiri”, organizată de Fundația Universitară a Mării Negre, transmite Oficial.

Andrei Năstase a vorbit despre situația politică din RM din 2014 încoace.

„La alegerile prezidențiale, Igor Dodon era preferatul presei din acel proces electoral, prin reflectarea masivă în mass-media lui Plahotniuc. Până în 2014 RM a fost eminentul Parteneriatului Estic. Lumea era încântată de anumite lucruri ce se petreceau acolo, dar se făceau pe bani europeni, americani și românești. La sfârșitul anului 2014 începutul lui 2015 aflăm că, în spatele unor retorici, se ascundeau niște furturi de proporții la nivel național. Noi toți știm de furtul miliardului”, a spus Andrei Năstase.

Liderul Platformei „DA” a spus că Platforma „s-a născut” în stradă. „Platforma DA este un partid nou, născut în stradă, atunci când cifrele ce marcau vectorul european al RM se inversase. Am ieșit în stradă să facem presiune împotriva celor care distrugeau țara. Majoritatea oamenilor sunt plecați din țară pentru că acasă nu au un stat de drept, democrație, respectarea legilor. Platforma DA și PAS au venit cu un mesaj de unitate și ne-am unit la prezidențiale, am acționat împreună, obținând un scor câștigător, dar nevalorizat, pentru că am fost furați. Am continuat acest demers și îl vom continua. Am reușit și în turul II al alegerilor locale să câștigăm, dar acest rezultat nu i-a convenit guvernării, pentru că i-am deconspirat în mai multe scheme imobiliare din Chișinău. Vom fi uniți și în continuare, trebuie să constituim o opoziție rațională în RM și avem nevoie de sprijinul inteligent din partea partenerilor noștri”, a punctat Andrei Năstase.

Doina Secrieru

Share