Andrei Năstase: Platforma DA își va continua activitatea, va continua lupta în vederea construirii unui Stat de Drept

Andrei Năstase: Platforma DA își va continua activitatea, va continua lupta în vederea construirii unui Stat de Drept

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase susține că, scenariul după care a fost pregătită și desfășurată ședința Parlamentului a oferit din nou dovada faptului că Republica Moldova este guvernată de interese și grupuri obscure ce au substituit instituțiile și statul în sine, informează OFICIAL.

„Asistăm la disoluția acestuia. Republica Moldova a fost ieri privată de șansa de a scăpa de guvernul catastrofă al președintelui Dodon, care a aruncat țara în izolare și deznădejde. Un guvern lipsit de viziune și intuiție, ce se comportă ca un agent electoral și care a admis o gaură în bugetul de stat de 18 miliarde de lei, a făcut, pe timp de pandemie, economii de 82 milioane de lei pe seama celor 30 de mii de copii din familii vulnerabile. Este guvernul care a demonstrat cum nu trebuie de guvernat. Prin această moțiune de cenzură Platforma DA, a urmărit crearea unor premise pentru un scrutin prezidențial corect, liber și echitabil, și organizarea într-o perioadă definită a alegerilor parlamentare anticipate. Demiterea acestui guvern ne-ar fi permis să scoatem Republica Moldova din izolare internațională și să găsim soluții, împreună cu partenerii noștri de dezvoltare, pentru cele mai stringente probleme ale țării; criza pandemică și criza economică”, a scris Năstase, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, Platforma DA, partidul care își dorește să reînnoiască viața politică în Moldova, a lansat în spațiul politic două inițiative strategice, care aveau ca obiectiv schimbarea actualei puteri politice, periculoase pentru Suveranitatea și Integritatea țării și consolidarea forțelor progresiste.

„Am propus identificarea unui candidat comun al forțelor pro-europene pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020 – inițiativă respinsă sau neglijată de actorii politici pretinși democrați. Republica Moldova nu mai trebuie supusă experimentelor politice, economice sau sociale. Pe parcursul a unui an de zile, Blocul ACUM și PD au eșuat pe rând în încercarea de a guverna alături de PSRM. Aceste două eșecuri resimțite din plin de oamenii Republicii Moldova au drept cauză principală diferența evidentă de abordări strategice. PSRM este un partid încremenit în dogma comunistă de sorginte asiatică, captiv unor mentalități învechite și totalitare, specifice secolului trecut. Faptele, realitățile și eșecul reprezentat de PSRM în arcul de putere în două formule diferite, ne demonstrează că este un adevărat pericol pentru viitorul și siguranța Republici Moldova. Am inițiat procedura de demitere a guvernului Chicu printr-o moțiune de cenzură. Republica Moldova a mai pierdut o bătălie, dar nu și întreg războiul cu răul, deși conștientizăm că vom avea un dușman viclean, care va aplica toate mecanismele de fraudare a votului – de la resursele administrative, „spălarea de creieri” prin holdinguri media finanțate fraudulos până la utilizarea votului „organizat” transnistrean. Nu judecăm atitudinea de până acum a politicienilor moldoveni și pe nimeni dintre cei, al căror vot, astăzi, ar fi putut reseta politica moldovenească. Judecător să ne fie tuturor poporul, alegătorul, pentru că anume el ne face puternici și decidenți. Platforma DA își va continua activitatea, va continua lupta în vederea construirii unui Stat de Drept, al unui Stat al Bunăstării, al unui stat unde domină Legea și sunt respectate drepturile și libertățile fundamentale ale cetățeanului. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a mai scris Năstase.

Andriana Cheptine

Share