Andrei Năstase: Peste un miliard de lei din bugetul de stat urmează a fi cheltuiți nejustificat

„Opinia publică a reținut cu siguranță multiplele scandaluri legate de calitatea proastă a alimentelor livrate instituțiilor de învățământ și de licitațiile trucate în domeniul achizițiilor publice. De remarcat că până în prezent nicio persoană nu a fost trasă la răspundere pentru aceste ilegalități”. Despre aceasta a comunicat liderul Partidului Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă, informează Oficial.

Prin urmare, Năstase s-a referit la unele cheltuieli ale guvernării. „Recent Guvernul Plahotniuc – Filip a anunțat majorarea, începând cu 1 septembrie, a cheltuielilor pentru alimentația copiilor în școli și grădinițe cu tocmai 2 lei. Pentru acest gest generos cu tentă electorală Guvernul va aloca 51 mln. lei. În acest context, vă amintim că doar pentru finanțarea lucrărilor de construcție a Arenei sportive, inclusiv a obiectelor de agrement adiacente în comuna Stăuceni, regimul preconizează să aloce 200 mln. lei și să sacrifice un teren de circa 70 ha cu valoare de piață de aproximativ 50 mln. euro, aproximativ un miliard de lei. Constatăm că această afacere a lui Plahotniuc, sprijinită de vasalul său, Dodon, deja a adus un prejudiciu bugetului de stat în valoare de peste 90 mln. lei, iar  în perspectivă va depăși un miliard de lei”, a precizat Năstase.

Totodată, el a vorbit despre unele calcule. „În concluzie, peste un miliard de lei din bugetul de stat urmează a fi cheltuiți nejustificat pentru construcția Arenei sportive, pe fundalul unei majorări umilitoare a alocărilor pentru copiii care sunt viitorul Moldovei. Calcule simple arată că această sumă exorbitantă este suficientă pentru majorarea pachetului alimentar la școli și grădinițe cu 40 lei pentru fiecare copil”, a declarat Năstase.

Liderul Partidului Platformei DA a vorbit despre revedincările stabilite. „Platforma DA cere oprirea politicii genocidului social în țară, implementată de această guvernare cu un cinism inimaginabil. In aceasta ordine de idei, cerem: Anularea tuturor actelor normative privind alocarea terenului și mijloacelor bugetare pentru construcția complexului Arena Sportivă; Anularea Legii privind recuperarea de la populația Republicii Moldova a miliardelor furate de Plahotniuc si complicii săi; Conectarea reală a serviciilor speciale ale țărilor civilizate la ancheta „jafului secolului” și recuperarea banilor furați; Majorarea substanțială a cheltuielilor pentru alimentația suficienta a copiilor în școli și în grădinițe”, a conchis Năstase.

Mihaela Conovali

Share