Andrei Năstase: Ordonanța de neîncepere a urmăririi penale în cazul finanțării externe a PSRM a fost anulată

Ordonanța de neîncepere a urmăririi penale în cazul finanțării externe a PSRM, recunoscută de Președintele țării, Igor Dodon în cadrul târgului cu fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, la fel ca şi ordonanța NUP în cazul uzurpării puterii de stat, a fost anulată. Despre aceasta anunță liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase pe o rețea de socializare, transmite OFICIAL.

Potrivit liderului Platformei „DA”, „ordonanța din 8 iulie 2019, emisă de Procuratura este parte componentă a înțelegerii dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, ca ambii să evite răspunderea penală binemeritată și să li se claseze cauzele penale pornite în privința faptelor lor infracționale”.

„Anularea acestei ordonanțe este un succes al întregii noastre societăți. În ce ma priveşte, așa cum am afirmat public anterior, îl voi acționa şi în judecată civilă, dar şi sub aspect contravențional pe numitul Dodon Igor, al cărui ADN politic e plin de minciună și trădare. Or, manipularea prin minciună și subterfugii penibile, fake news-urile, minciunile și atacurile la persoană nu mai pot rămâne în afara consecințelor legale”, scrie Andrei Năstase.

Amintim că, Platforma „Demnitate și Adevăr” a depus, în noiembrie, o plângere la Procuratura Anticorupție împotriva ordonanței procurorului din 8 iulie 2019 cu privire la finanțarea socialiștilor și a solicitat anularea acesteia.

78313004_721232521701704_1256011577388171264_n

Cristina Parfeni

Share