Andrei Năstase: Nu trebuie să faci prea mare efort ca să pricepi că frica i-a cuprins pe oameni

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, susține că, „nu trebuie să faci prea mare efort ca să pricepi că frica i-a cuprins pe oameni, se tem pur și simplu”, informează Oficial.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Andrei Năstase scris că, oamenii vorbesc cu glas scăzut, evită să formuleze opinii în discuții despre cei care conduc Moldova, sunt preocupați să nu-și piardă locul de muncă.

„Pentru că au copii de crescut, cărunți de întreținut, rate de plătit și medicamente de cumpărat. Iar criminalii știu acest lucru și se folosesc de interlopi, de falși sportivi, de fel de fel de personaje, care vor răspunde în fața unei Justiții libere, să amenințe, să sperie, să pretindă taxe de protecție, să terorizeze pe toți cei care gândesc altfel decât stăpânii absoluți de azi ai Moldovei. Regimul a căpătat cea mai toxică formă pe care o poate avea un stat dictatorial, autocratic, mafiot. O demonstrează incredibila mașinărie cu care oamenii sunt monitorizați, din ce în ce mai mulți urmăriți, filați, permanent supravegheați. În piețe, în ateliere, școli, spitale, în autobuze, pe stradă, la rând la pâine și în fiecare localitate a Moldovei, fără excepție, Plahotniuc și Dodon au informatorii lor. Și unul și celălalt.  Statul polițienesc se desfășoară zilnic, fără încetare, în toată splendoarea lui!
Convorbirile noastre telefonice sunt ascultate, poștele electronice sparte, datele furate, rețelele sociale sunt invadate de pagini false, de trolli, iar întreaga media tradițională aservită regimului reprezintă „perla coroanei””, a scris Năstase.

Năstase a mai spus că: „am învățat să trăiesc cu nemernicii pe urma mea, să le simt răsuflarea urât mirositoare în ceafă”.  „Am decis încă de la început să fiu eu însumi, așa cum sunt, să comunic liber, așa cum am făcut toată viața. Pentru că nu am nimic de ascuns. Iar dacă aveam ceva de ascuns, ceva mai mult decât o intimă conversație telefonică cu draga mea mamă, să nu aveți nici un dubiu, Plahotniuc și Dodon ar fi știut primii, iar în câteva minute întreaga țară. Dragi prieteni, dacă vor să vă sperie, să nu vă speriați!  Dacă vor să vă temeți, să nu vă temeți! Dacă vor să tăceți, vă rog să vorbiți! Dacă vă cer să plângeți, voi să zâmbiți, iar dacă vă cer să îndurați… voi să ieșiți din case și să votați! Aveți încredere în voi, aveți încredere în alegerile corecte pe care le veți face! Pentru că împreună vom reuși ceea ce ei nu vor să reușim vreodată! Să ne luăm țara înapoi, de la ei, de la hoți!”, a mai scris Năstase.

Doina Secrieru

Share