Andrei Năstase: Nu cer comentatorilor sau analiștilor contextuali, așa cum bine cred că le spun de fiecare dată, să mă menajeze. Le cer doar…

Andrei Năstase: Nu cer comentatorilor sau analiștilor contextuali, așa cum bine cred că le spun de fiecare dată, să mă menajeze. Le cer doar…

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase afirmă că, ori de câte ori cineva îi pune la îndoială bună credință, principiile și valorile care îl definesc ca om, ca bărbat și ca tată a 3 copii, deschide o carte, informează OFICIAL.

„Și în carte găsesc ceea ce-mi trebuie ca să merg mai departe, să pot trece peste răutăți și peste provocări, peste interpretări răutăcioase, peste atacuri la persoană în toată regula, care nu au alt scop decât să murdărească munca mea și a colegilor mei. Nu, nu toți cei care facem politică suntem la fel. Nu toți tânjim după demnități, fotolii și medalii, după titluri sau sinecuri foarte bine plătite, după CV-uri lungi. Nu am cerut nimănui ceva ce eu nu am făcut deja. Nu am cerut nimănui să muncească sau să facă mai mult decât am făcut eu, fără să aștept nimic la schimb. Nu cer nici astăzi oamenilor să-mi dea dreptate, să mă urmeze, dacă ei nu cred că principiile și valorile în care eu cred cu sfințenie sunt cele care pot edifica societatea de care cu toții avem nevoie”, a scris Năstase, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, nu cere comentatorilor sau analiștilor contextuali, așa cum bine crede că le spune de fiecare dată, să îl menajeze. „Le cer doar să fie mai aplicați, mai serioși, mai responsabili, mai implicați și mult, mult mai vizibili în zona angajantă a verbului public. În rest, în cărțile pe care le citesc eu, cărți unde istoria nu mai poate fi rescrisă de nici un fel de deontolog contemporan și expert în „datul cu părerea” dar complet inapt să-și asume soluții bune pentru câteva milioane de oameni și nu doar pentru sine, găsesc motivele pentru care voi continua, atâta vreme cât mintea și corpul vor fi alături de dorințele mele, să lupt pentru cauza în care cred cu adevărat. Libertatea, emanciparea și bunăstarea poporului meu. Pentru toți deontologii și politicienii contextuali, scriu aici că îl voi prețui mult mai mult pe Corneliu Coposu decât pe oricare alt contemporan care încearcă să-mi predea lecții de conduită publică și politică din turnul său de fildeș poleit cu prea multe și evidente compromisuri. De la Corneliu Coposu toți avem câte ceva de învățat, iar experiențele care i-au marcat viața acestui titan al democrației moderne românești sunt cele care dau sens muncii și activității mele. Iată câteva din ideile lui care, în mod flagrant, contravin gândirii politicienilor și deontologilor contextuali. Despre morală este vorba, despre nimic altceva, un cuvânt străin celor care, nu-i așa, decât să facă mai bine doar spun, pentru că oricum, așa cum s-au obișnuit în toți acești ani, nu-i costă nimic. Dimpotrivă!

„Nu resemnaţii scriu istoria, ci cutezătorii ei. Prin aceştia, neamurile sunt veşnice.

Puterea politică se teme de oamenii cu atitudine rectilinie, inapţi de compromisuri. Neputându-i convinge să „colaboreze”, în mod ruşinos încearcă să-i compromită.

Sufletele mici nu se pot ridica niciodată la gândurile mari.

Oamenii care nu au avut niciodată curajul unei atitudini se îmbulzesc să vorbească despre virtuțile lor.

Calităţile de căpetenie ale unui om politic sunt: fermitate în concepţii şi refuzul de a tranzacţiona principii.

Cred că pentru tânăra generaţie de azi, cel mai important lucru pentru a înţelege trecutul este să i se ofere pilda unui prezent mai bun.

În fond nu e importantă persoana mea, importantă e ideea legată de viaţa mea. Dacă această idee va triumfa, apariţia sau dispariţia mea sunt secundare””, a conchis Năstase.

Andriana Cheptine

 

Share