Andrei Năstase: „Nimic nu va mai fi așa cum a fost până acum în Republica Moldova”
Reprezentanții blocului ACUM – Platforma DA și PAS, după ședința Parlamentului, astăzi, au venit cu un proiect de declarație, ce „va fi propus spre votare tuturor deputaților”, informează OFICIAL.
Copreședintele blocului ACUM, Andrei Năstase, a comunicat mai multe detalii. „Din păcate, ședința de astăzi a Parlamentului a fost mult mai scurtă decât ne-am așteptat. Cu aceste ipoteze vom lucra și de acum încolo. Suntem obligați de mandatul celor care așteaptă atât de mult de la noi să facem împreună tot ce este posibil ca Moldova să aparțină oamenilor ei. Aș vrea să se știe că împreună cu toți parlamentarii blocului ACUM știm exact ce avem de făcut. Nimic nu va mai fi așa cum a fost până acum în Republica Moldova”, a precizat el.
Prin urmare, deputatul ACUM, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a comunicat detalii cu privire la proiectul de declarație, pe care îl propun deputaților din Parlamentul Republicii Moldova pentru a-l examina și vota.
„Noi ne exprimăm vot de neîncredere conducerii următoarelor structuri ale statului și considerăm necesar demiterea procurorului general și identificarea unui procuror independent, demiterea conducerii Serviciului Informații și Securitate, demiterea membrilor Comisiei Electorale Centrale, a conducerii Centrului Național Anticorupție, a membrilor Consiliului Audiovizualului, a Consiliului Autorității Naționale de Integritate, a conducerii Curții Supreme de Justiție, precum și alte instituții de drept și reglementare. Totodată, cerem crearea comisiei parlamentare de anchetă cu privire la investigarea furtului miliardului, privind consecințele implementării legii amnistiei capitalului și anchetarea operațiunilor și anchetarea operațiunilor de spălare a banilor”, se menționează în declarația ACUM.
În același timp, ACUM comunică și alte detalii cu privire la acțiunile din Parlament: „În aceste condiții, ne asumăm adoptarea de urgență a unui pachet de acte normative necesare pentru eliberarea instituțiilor menționate, precum și pentru anularea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemul de vot proportional, îmbunătățit conform recomandărilor Comisiei de la Veneția”.
Mihaela Rotari