Andrei Năstase: Mâine, CSJ urmează să decidă (a câta oară), să facă dreptate sau să facă justiție politică

Andrei Năstase: Mâine, CSJ urmează să decidă (a câta oară), să facă dreptate sau să facă justiție politică

„Mâine, într-o zi atât de tristă pentru poporul nostru, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) urmează să decidă (a câta oară), să facă dreptate sau să facă, ca de atâtea ori în zecii de ani, justiție politică. Unicul verdict pe care îl poate da CSJ pe marginea deciziei arbitrare a Curții de Apel Chișinău din 03.02.2022, pe care am contestat-o imediat, este anularea”. Declarația a fost făcută de Andrei Năstase, președinte fondator al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), fost ministru al Afacerilor Interne, cu referire la dosarul Crucifixului, informează OFICIAL.

Potrivit spuselor sale, de frică de politic, însă, de frică pentru interesul personal, dosarul Crucifixului este amânat de CSJ în repetate rânduri peste termenele legale.

„Am așteptat decizia CSJ pe 01 iunie 2022, dar nu a fost să fie, s-a amânat pentru 15 iunie. Nici de această dată nu s-a întâmplat, dosarul fiind amânat pentru 29 iunie, iar de pe 29 iunie s-a amânat pentru 6 iulie. Eu am tot tăcut.

Azi, însă, le cer judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiție să facă dreptate. Scăpați din înlănțuirea politică a vremurilor. Voi ați supraviețuit atâtor vremelnici decidenți. Contează însă ca atunci când întorci privirea către trecut, dar și către copiii tăi, către viitor, să nu regreți alegerile făcute. Suma acestor alegeri înseamnă de fapt viața noastră. Iar măsura puterii unui popor stă în putința lui de a face DREPTATE acolo unde aceasta lipsește. Fiecare în parte sau toți împreună, fără dreptate nu putem trăi. Indiferent ce ne vor spune unii sau alții. Nu ne vom putea crește copiii și nu vom avea prezent și viitor atâta vreme cât vom alege în fiecare zi să „supraviețuim”, să ne „descurcăm” și să ne „ploconim” în fața unor închipuite instanțe politice dezbrăcate de orice umbră de moralitate”, a menționat politicianul.

Fostul ministru a spus că dreptatea se face de judecător, politica de omul politic, școala de învățător, iar munca câmpului de Măria Sa… țăranul.

„Domnilor judecători, încercați să fiți puternici. Faceți dreptate, nu politică!

Eu nu pentru mine și nu împotriva lor și a voastră continui să lupt. Ci pentru Ele, pentru Dreptate și Credință. Și o voi face cu toată ființa mea, până la capăt, până la sfârșit. Impunitatea nu mai trece.

Vă invit să aflați și ce spunea țăranul nostru imperial: „fără asistență divină nu pot ști nici cine sunt, nici cine este lumea, nici dacă lumea are vreun sens sau nu, nici dacă eu am vreun sens sau nu. Nu poți ști de unul singur. Și atunci mi-am dat seama că fără Dumnezeu nu poți cunoaște sensul existenței umane și universale, fără asistență de sus nici viața mea, nici viața celorlalți nu au nici un sens””, a mai spus Năstase.

Share