Andrei Năstase: Locul Chișinăului și al Republicii Moldova este alături de țările civilizate ale Europei

Andrei Năstase: Locul Chișinăului și al Republicii Moldova este alături de țările civilizate ale Europei

Candidatul la șefia capitalei, Andrei Năstase, a lansat un mesaj, persoanelor în etate din Chișinău.

După cum informează OFICIAL, într-o postare pe o rețea de socializare, Andrei Năstase a scris că se apropie un moment în care este convins că ei vor face din nou o alegere bună.

„Voi, cărunții noștri de aur, sunteți cei care înțeleg cel mai bine cât de important este să alegi corect și tot voi sunteți cei care vă asumați de fiecare dată, prin votul vostru, viitorul urmașilor comunităților noastre. Fostul regim, care a batjocorit și sărăcit întreaga țară, ne-a furat totul, ne-a furat până și votul tuturor în vara anului trecut, indiferent de alegerea pe care fiecare dintre noi a făcut-o. Chișinăul a rămas fără primar mai mult de un an de zile, iar situația a devenit cu adevărat dramatică. Niciunul dintre noi nu este vinovat pentru acest lucru, dar cei care au anulat alegerile din 2018 pentru Primăria Chișinău vor răspunde pentru faptele lor. Vă promit că așa va fi! Știu cât de mici sunt pensiile, știu cum drămuiți fiecare bănuț. Știu că medicamentele sunt mult prea scumpe, iar cheltuielile lunare cu taxele comunale vă pun în reală dificultate în fiecare iarnă. Rămășițele regimului vechi au majorat tariful la energia electrică, ceea ce este o crimă, iar eu am sesizat Procuratura care a început o cauză penală pentru a-i pedepsi pe nesimțiți! Mai știu și cât de greu este să nu-i ai alături de tine pe cei dragi, plecați în alte țări. Știu toate aceste lucruri! Așa cum bine știu cât de mult vă doriți să trăiți normal, într-un oraș civilizat, fără grija zilei de mâine și cu toți copiii lângă voi, acasă. Așa nu se mai poate! Chișinăul și oamenii lui trăiesc pe datorie. S-a ajuns la fundul sacului! Suntem obligați să luăm o decizie radicală! Vă îndemn să fim uniți în decizia noastră de a lăsa copiilor noștri un oraș curat, civilizat, un oraș prietenos și primitor. Vă asigur că alături de echipa Blocului ACUM pentru Primăria Chișinău vom pune capăt corupției și incompetenței din toată administrația publică. Cei vinovați pentru dezastrul actual vor merge la pușcărie. Să nu creadă cineva că mafioții vor scăpa de brațul lung al legii”, a scris Năstase.

Potrivit lui, oamenii Chișinăului trebuie să aibă un primar și o primărie la dispoziție, nu invers, iar funcționarul public trebuie să fie permanent în slujba oamenilor și să le rezolve problemele.

„De asta este plătit din taxele achitate de cetățeni, ca să muncească în slujba comunității. Vreau să vă spun tuturor ca vom face în așa fel încât Chișinăul să devină foarte repede orașul pe care cu toții ni-l dorim. Iar acest lucru va fi posibil doar dacă decidem cu fermitate că așa trebuie să se întâmple, și vom ieși cu toții la vot! Voi, cărunții noștri de aur, meritați mai mult. Și, vă promit solemn că voi găsi soluții să primiți mai mult! Pentru că meritați și pentru că este de datoria generației mele să ne îngrijim de voi toți, pentru că sunteți părinții noștri, ai tuturor! Partenerii noștri de dezvoltare din România și Europa așteaptă decizia noastră din 20 octombrie. Primarii de succes din România, Germania, Belgia și Polonia, prietenii mei, așteaptă și ei. Vor să ne ajute. Iar acest lucru se va întâmpla imediat după ce noi vom decide că locul Chișinăului este în rând cu toate celelalte capitale europene. Partenerii noștri vor ajuta Chișinăul cu experți care vor veni aici, la noi acasă, să lucreze alături de noi la reconstrucția orașului. Ne vor sprijini cu proiecte mari,esențiale pentru viitor, ne vor și finanța aceste proiecte. Ce ne-am putea dori mai mult? Reputația noastră, a celor din ACUM, garantează toate aceste lucruri. Ca să supraviețuiești trebuie să economisești, ca să te dezvolți trebuie să investești! Eu și colegii mei suntem singurii care putem garanta finanțarea reconstrucției orașului nostru, demararea proiectelor mari, pentru viitor. Vă chem la vot masiv încă din primul tur și vă îndemn să votați o majoritate în Consiliu municipal cu care primarul să poată lucra în folosul oamenilor. Aveți încredere în cuvintele mele, aveți încredere în toți colegii mei. Nu-i ascultați pe cei care mint și vor să ne dezbine. Locul Chișinăului și al Republicii Moldova este alături de țările civilizate ale Europei, acolo unde oamenii trăiesc bine, sunt respectați și sprijiniți total după vârsta pensionării! Cine vă spune altceva, vă minte, nu vrea binele oamenilor și al orașului, are cu totul și cu totul alte interese. Iată de ce, vă chem lângă mine pe 20 octombrie ca să ne luăm cu hotărâre votul și orașul înapoi”, a mai scris Năstase.

Andriana Cheptine

Share