Andrei Năstase, la întâlnire cu moldovenii din Dublin: A fost o ocazie specială să ne întâlnim și să discutăm despre viitorul țării noastre

Andrei Năstase, la întâlnire cu moldovenii din Dublin: A fost o ocazie specială să ne întâlnim și să discutăm despre viitorul țării noastre

Andrei Năstase, candidat independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova, a avut parte de o frumoasă întâlnire cu conaționalii noștri din diaspora din Dublin, informează OFICIAL.

“A fost o ocazie specială să ne întâlnim și să discutăm despre viitorul țării noastre. Știu că fiecare dintre voi are o poveste în spate, motive serioase pentru care ați plecat din Moldova, și înțeleg cât de greu poate fi să fiți departe de casă. Munca voastră este admirabilă, dar știu că vă simțiți uneori abandonați și că vă este dor de casă și de familii.

Statul moldovean și toți politicienii care au condus țara ar trebui să își ceară scuze pentru că nu au fost capabili să vă ofere condiții acasă. Guvernele de stânga și de dreapta au eșuat în totalitate, iar cifrele plecărilor masive au atins cote alarmante”, a declarat el.

Politicianul în context a spus: “Ce putem face în aceste condiții? Eu nu vreau să fiu populist sau să vă promit lucruri pe care nu le pot îndeplini. M-am gândit la soluții concrete, analizând și experiența altor țări.

În primul rând, avem nevoie de o economie puternică în Moldova, cu locuri de muncă și salarii mai mari. Acest lucru se poate realiza printr-o industrializare masivă.

Avem nevoie de o industrializare a economiei moldovenești, avem nevoie de un buget făcut pentru oameni, în care să fie prevăzute soluții clare, iar banii să fie alocați țintit pentru cei care au nevoie. Așa cum avem nevoie de facilități fiscale pentru investitori.

În al doilea rând, diaspora a fost principalul investitor privat în Moldova prin remitențele trimise. Pentru a facilita întoarcerea diasporei acasă, trebuie să dezvoltăm un program, eu am acest program, „Întoarce-te acasă” – care va oferi facilități pentru cei care doresc să investească.

De exemplu, cetățenii care se întorc și își deschid firme în domeniul serviciilor vor beneficia de zero impozit timp de 3 ani, iar cei care investesc în producție vor avea impozit pe profit zero timp de 5 ani.

Acest program este fezabil și realizabil. Întoarcerea diasporei acasă ar aduce beneficii enorme pentru Moldova. Oamenii sunt resursa cea mai importantă a unei țări, iar fără ei nimic nu se poate dezvolta”.

“Putem face Moldova puternică doar dacă vom fi uniți, cei de acasă cu cei plecați”, a subliniat Andrei Năstase.

Share