Andrei Năstase, la Bruxelles! Ce i-a spus liderul Partidului Popular European

Liderul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, se află într-o vizită de informare și documentare la Bruxelles, în cadrul căreia se va întâlni cu mai mulți oficiali de rang înalt din cadrul Uniunii Europene și Consiliul Europei, potrivit unui comunicat de presă.
În după amiaza zilei de 24 ianuarie 2017, Andrei Năstase a avut o întrevedere cu Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European, cel mai mare și mai influent partid din Uniunea Europeană. Partidul Popular European deține președinția Parlamentului European, Comisiei Europene și a Consiliului European.
În cadrul acesteia,  Andrei Năstase a făcut o radiografie a situației social-politice din Republica Moldova, arătând care sunt derapajele instituționale ale regimului antipopular de la Chișinău, coordonat de Vladimir Plahotniuc.
Președintele Platformei Demnitate și Adevăr a accentuat că instituțiile de drept din țara noastră, aflate în captivitate, mimează lupta cu corupția, acoperă și protejează marile jafuri ale guvernării pseudo europene, inclusiv furtul miliardului și devalizarea sistemului financiar bancar.
O temă majoră de discuții a fost și informarea oficialului european cu privire la atacurile virulente ale regimului la adresa presei libere și independente, fabricarea dosarelor penale jurnaliștilor și activiștilor civici incomozi, linșajul fără precedent al opoziției democratice, precum și închiderea unor instituții media incomode oligarhiei de la Chișinău.
Andrei Năstase a atenționat și despre pericolul adoptării de către majoritatea parlamentară conjuncturală a unui set le legi menite să asigure amnistierea fiscală și penală a înalților funcționari și demnitari, în special a celor implicați în furturile de proporții.
De asemenea, a fost abordat subiectul ce ține de iminenta tentativă a regimului Plahotniuc de a modifica radical legislația, introducând un sistem electoral diferit cu scopul menținerii la putere prin coruperea aleșilor de pe circumscripțiile nominale după ce toate sondajele de opinie atestă crahul actualului regim și al partidelor de la guvernare.
Joseph Daul s-a arătat îngrijorat de evoluțiile de ultimă oră din țara noastră, declarând că „schimbările în legea electorală planificate de guvern ar putea conduce la o reprezentare dezechilibrată și necinstită a alegătorilor moldoveni.” Acesta a dat asigurări că Partidul Popular European va întreprinde toate măsurile pentru a curma aceste derapaje antidemocratice, subliniind necesitatea de a avea presă independentă și susținând în continuare năzuințele de libertate și prosperitate ale poporului Moldovei.
Doian Secrieru
Share