Andrei Năstase: Justiția încearcă să anuleze alegerile din 3 iunie

Primarul General ales al Capitalei, Andrei Năstase, este nemulțumit că în perioada de tergiversare de validare a mandatului se produc diverse lucruri ilegale în diferite domenii, transmite Oficial.

În cadrul unei conferințe de presă, Andrei Năstase a menționat că, pe bandă rulantă, sunt emise Hotărâri pentru a anula validarea mandatului său.

„Lumea știe că PSRM și PDM au recunoscut rezultatele, dar se produc niște lucruri care nu ies la suprafață și îngrijorătoare pentru noi. La sesizările socialiștilor se produc niște dosare analizate de niște judecători dubioși. Aceștia emit pe bandă rulantă Hotărâri ce vin să spună că Năstase a făcut agitație în ziua alegerilor, că anumite procese verbale nu au fost validate, etc., ceea ce nu este adevărat. Justiția încearcă să anuleze alegerile din 3 iunie. Am comunicat partenerilor de dezvoltare și vom continua să comunicăm cu cetățenii și dacă vor îndrăzni să facă acest lucru, vom ieși în stradă”, a spus Andrei Năstase.

De asemenea, Andrei Năstase a menționat că a avut diverse întâlniri cu primari de peste hotare, cu societatea civilă, cu factori de decizie din Guvern, cu reprezentanții BERD și BEI, încercând astfel să atragă investiții din exterior.

„Tot ce-mi lipsește acum este mandatul validat. În lipsa acestuia multe lucruri nu pot fi făcute. Vă asigur că voi colabora cu Guvernul, primăriile din România cu CMC la nivel instituționale, indiferent de culoarea politică pentru implementarea proiectelor eficiente pentru chișinăuieni și locuitorii țării”, a spus Andrei Năstase.

Primarul Ales al Chișinăului a spus că nu va face alianță politică cu PSRM sau PDM la Primărie și va discuta cu toți consilierii și executivul instituției pentru implementarea proiectelor bune pentru oameni.

Mihaela Rotari 

Share