Andrei Năstase își continuă turul prin România

Andrei Năstase își continuă turul prin România

În turul său, pe care îl efectuează în mai multe orașe ale României, care s-au remarcat în ultimii ani prin buna administrație locală România, Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, candidat la funcția de primar la Capitalei, a ajuns și la Cluj, unde a avut mai multe întrevederi.

După cum informează Oficial, potrivit unui comunicat de presă, Andrei Năstase a avut o întâlnire oficială cu primarul de Cluj, fost Premier al României, Emil Boc. La întrevedere a participat și șeful staff-ului electoral al Platformei DA, Alexandru Machedon.

„Domnul Emil Boc este un model pentru orice primar aflat la început de drum, pentru că are o viziune extrem de generoasă și de modernă asupra viitorului comunității sale. Clujul a fost Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015, iar în acest an este Oraș European al Sporturilor. De asemenea, este oraș candidat pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării. De la Cluj avem ce învăța în domeniul politicilor de tineret, în domeniul sportului, în al inovării, dar și despre relația dintre comunitatea locală și mediul academic. De asemenea, Clujul este un oraș multicultural, în care comunitățile etnice istorice au învățat să fie un model european de conviețuire frățească, pe care vreau să-l aplicăm și la Chișinău. Clujul este și cel mai prietenos oraș european cu străinii, potrivit unui studiu făcut de Comisia Europeană. De asemenea, a fost inclus pe lista mondială a celor 10 orașe unde se naște arta viitorului. La Cluj sunt organizate cele mai importante festivaluri în domeniul muzical, al filmului și istorice din România și Europa. De asemenea, Clujul este principalul hub IT din România și are o creștere economică impresionantă. Vom face un parteneriat cu Clujul pentru a atrage investitori și inovație, pentru a crea legături între firme și universitățile din cele două orașe și pentru a aduce la Chișinău festivalul Untold cu cei mai buni DJ-i din lume. Un lucru important este spiritul civic la Cluj, oraș întemeiat acum 2000 de ani de romani sub numele de Napoca, ce în anul 1316 a fost declarat Oraș Liber Regal”, a declarat Andrei Năstase după discuția cu Emil Boc, care a ocupat începând cu 2004 funcția de primar al orașului, exceptând perioada în care a fost premier.

Candidatul Platformei DA pentru funcția de primar al Chișinăului a avut o întâlnire și cu Ștefania Ferencz, directorul general al Primăriei Cluj-Napoca și ex-șefă a cancelariei primului ministru al României.

De asemenea, la Cluj, Năstase s-a întâlnit și cu vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Valentin Vakar.

„Eu am sânge românesc, maghiar și armean și pot să spun că sunt mândru de fiecare etnie, fiecare comunitate în parte. La Cluj am ajuns să conviețuim împreună și să construim un viitor mai bun pentru copiii noștri”, a spus Istvan Valentin Vakar. Andrei Năstase a adăugat că dorește să construiască același model de bunăstare și de bună înțelegere între oameni și la Chișinău.

Potrivit lui Năstase, „Locuitorii Chișinăului vor în primul rând locuri de muncă mai bine plătite, curățenie, parcuri și locuri de joacă pentru copii, drumuri moderne, mai multe locuri de parcare și iluminat public, inclusiv între blocuri și pe alei. Toate acestea sunt posibile dacă vom atrage investitori și industrii moderne și creative, așa cum se întâmplă la Cluj. Însă investitorii vor veni doar dacă vom avea pace socială, un climat de afaceri prietenos oferit de o administrație corectă, eficientă și transparentă”, a mai adăugat Andrei Năstase.

Andriana Cheptine

Share