Andrei Năstase insistă în continuare pe necesitatea implementării celor 5 D ai Programului de țară al Platormei DA

Andrei Năstase insistă în continuare pe necesitatea implementării celor 5 D ai Programului de țară al Platormei DA

Andrei Năstase, Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, a avut o întrevedere cu Peter Michalko, Ambasadorul UE la Chișinău, transmite Oficial.

La întâlnire au participat și Vicepreședinții Platformei DA, Inga Grigoriu și Alexandru Slusari, precum și Chiril Moțpan, Secretarul General al formațiunii, Arina Spătaru, președinta Organizației Teritoriale Bălți, Dinu Plîngău, Președintele Tinerilor DA și Alexandru Machedon, reprezentant al socieții civile, șeful stafful-ui electoral al Platformei DA.

Amintind faptul că recent la Bruxelles a avut loc întâlnirea miniștrilor de externe, la care au fost trase concluzii importante cu referire la țara noastră, Peter Mihalko, a subliniat așteptările pe care UE le are în ceea ce privește progresul care trebuie făcut de către autoritățile Republicii Moldova „în atingerea standardelor europene care au un singur scop: să dea cetățenilor o mai înaltă calitate a vieții si să ofere business-ului de aici toată deschiderea spre Europa”.

La rândul său, Andrei Năstase, președintele Platformei DA, a reamintit preocuparea sa și a formațiunii pe care o conduce pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE.

Andrei Năstase a reafirmat poziția formațiunii sale de a nu colabora cu Plahotniuc, menționând că Platforma DA nu s-a conformat ideii de sistem mixt, sprijină societatea civilă în demersul ei de schimbare a sistemului electoral și insistă în continuare pe necesitatea implementării celor 5 D ai Programului de țară al Platormei DA: detenebrizare, deoffshorizare, democratizare, debirocratizare, descentralizare, chiar dacă presiunea asupra activiștilor Platformei DA din partea puterii a atins cote incalificabile.

În context, Michalko s-a referit la apelul domniei sale făcut public și adresat liderilor politici de a se dezice de practici nedemocratice, de presiune asupra oamenilor.

În cadrul întrevederii s-a discutat și despre contextul politic actual, în special legat de apropiatele alegeri locale, ocazie cu care Andrei Năstase a amintit preocuparea sa și a Platformei DA pentru unitatea forțelor anti-oligarhice, dar și pentru programul său pentru Chișinău.

Președintele Platformei DA a amintit, totodată, despre preocuparea deosebită pe care o are atât el, în calitate de candidat pentru primăria Capitalei, cât și formațiunea pe care o conduce pentru sistemele de sănătate și de educație accesibile tuturor categoriilor sociale, ca piloni esențiali în dezvoltarea pe termen lung a societății.

Andrei Năstase a subliniat că după ce va câștiga alegerile pentru primăria Chișinău, va discuta cu Excelența Sa, Peter Michalko despre perspectivele unei colaborări cât mai eficiente între Delegația UE și viitoarea administrație municipală. „În cazul victoriei candidatului Platformei DA, Chișinăul va avea un parteneriat solid cu instituțiile UE în interesul locuitorilor. Orice suport, asistență externă și alte forme de parteneriat vor avea drept obiectiv primordial modernizarea Chișinăului, sporirea calității serviciilor destinate locuitorilor Chișinăului și celor ce vizitează capitala, fie ei locuitorii țării, fie turiștii din întreaga lume”, a spus Președintele Platformei Demnitate și Adevăr.

Doina Secrieru

Share