Andrei Năstase: E de datoria celor care au fost aleși de oameni în CMC să elaboreze, să voteze și nu să saboteze

Andrei Năstase: E de datoria celor care au fost aleși de oameni în CMC să elaboreze, să voteze și nu să saboteze

Șeful fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr (DA) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Andrei Năstase a declarat că, nimeni altcineva nu poate lua decizii cu privire la Bugetul municipal, decât consilierii municipali. Potrivit lui, această prerogativă aparține exclusiv consilierilor, nu o poate face nici primarul, nici Parlamentul, nici Guvernul, nici partidele politice, nici ONG-urile, nici măcar cei care fac sondaje, informează OFICIAL.

„E de datoria celor care au fost aleși de oameni în CMC să elaboreze, să voteze și nu să saboteze. Pentru că am văzut din partea unor trântori din țară critici la adresa unei cărți pe care nici nu au citit-o – la adresa Bugetului pe care nici nu l-au citit. Ceea ce au putut face toate aceste entități de mai sus – Parlament, Guvern etc., până la adoptarea acestor decizii, era să vină în cadrul dezbaterilor publice a acestor documente extrem de importante pentru o țară, să vină cu propuneri constructive, rezonabile, niște propuneri bazate și pe realitățile pe care le traversăm astăzi, ținându-se cont și de capacitățile de care dispune astăzi Primăria sub gestiunea unui primar socialist”, a declarat Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

El a spus că, elaborarea, publicarea și dezbaterea documentelor și posibilitatea de a face propuneri de îmbunătățire a acestora este în esențială parte meritul consilierilor Platformei DA din CMC, care au respins din start orice înțelegeri obscure practicate în zece ani de zile. Consilierii Platformei DA au insistat pe transparențe în aceste documente în termeni legali.

„Cu ce am greșit în fața populiștilor, libertinilor, făcând transparență, făcând nu strigând transparență. Le sugerez tuturor locuitorilor Chișinăului să vină cu propuneri, astfel ca în a doua lectură să avem propuneri și o direcționare corectă către nevoile prioritare ale oamenilor – infrastructură, transport public de calitate, parcări amenajate, curți reparate și căi de acces”, a menționat politicianul.

Totodată, el a precizat că, astăzi, chiar dacă Platforma DA nu se află la guvernare, reușește să realizeze promisiunile făcute oamenilor. „Vă asigurăm pe toți cetățenii că și de acum încolo tot de ce suntem în stare mai bun va fi pus la dispoziția autorităților centrale și locale pentru îmbunătățirea vieții oamenilor. Noi am promis oamenilor o viață mai bună, noi nu am promis circ, pentru că Platforma DA e făcută de oameni și pentru oameni!”, a  precizat Andrei Năstase.

Cristina Jicol

Share