Andrei Năstase: „Domnule Procuror General, va cer și vă încurajez să va faceți treaba, să faceți dreptate”

Andrei Năstase: „Domnule Procuror General, va cer și vă încurajez să va faceți treaba, să faceți dreptate”

În această dimineață, în spațiul public, a apărut o înregistrare audio a unei convorbiri telefonice, în care se presupune că ar fi vocile șefului statului, Igor Dodon și primarului Ion Ceban, iar cel vizat în discuție este liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. În context, Andrei Năstase a menționat că, „conținutul acestei convorbiri este absolut halucinant și demonstrează fără putință de tăgadă ca rezultatele alegerilor pentru Primăria Chișinău, din iunie 2018, au fost anulate prin decizia comuna a lui Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon”, informează OFICIAL.

„În primul rând, trebuie să constatăm ca instituțiile statului au fost și sunt extrem de vulnerabile. Un stat în care președintelui îi sunt înregistrate convorbirile telefonice nu mai este un stat drept, ci unul, așa cum spun de atâția ani, un stat aflat în captivitate. Domnule Procuror General, va cer și vă încurajez să va faceți treaba, să faceți dreptate, pentru că “dreptatea nu este un moft, este o urgență majoră”. Cer investigarea penală a lui Dodon, Plahotniuc, Ceban, a tuturor complicilor lor, inclusiv a judecătorilor implicați în crima pusă la cale de aceștia”, a spus Năstase, în cadrul unui briefing de presă.

Andrei Năstase a mai spus că, având în vedere tot ceea ce se întâmplă, consideră că, acest Guvern trebuie imediat să plece. „Fac un apel și astăzi către colegii din PAS să se exprime pe subiectul proiectului de moțiune elaborat de Platforma Demnitate și Adevăr și a susținerii unui guvern democratic, profesionist, Proeuropean asumat de Platforma DA”, a îndemnat politicianul.

Andrei Năstase a mai spus că va candida la alegerile prezidențiale. „Vom câștiga împreună aceste alegeri, cu toții, pentru Moldova, pentru oamenii săi”, a conchis Năstase.

Precizăm că, la înregistrarea audio au reacționat și Președintele Dodon, și Primarul Ceban.

„Astăzi în spațiul public a apărut o înregistrare în care se pretinde ca ar fi vocea mea și a primarului Ion Ceban. Este un fals foarte evident, nu sunt vocile noastre. Se pare că lumea a uitat cine a luat decizia suspendării lui Năstase și avea toate pârghiile să facă asta, pe timpul regimului Plahotniuc. Vom sesiza Procuratura pentru a cere investigarea celor care fac și promovează astfel de falsuri. Ne așteptam sa apara și alte falsuri pe măsura ce ne apropiem de campania electorala, de aceea urmează sa întreprindem toate măsurile legale pentru ca cei care stau în spatele unor astfel de campanii să răspundă în fața legii pentru faptele lor, atât cei care le comanda, cât și cei care le executa”, a scris Dodon, pe o rețea de socializare.

„Am fost contactat de către mai multe surse media referitor la o înregistrare audio care a apărut în spațiul public unde se presupune că ar fi o discuție între mine și șeful statului. Vom contesta înregistrarea și este clar pentru multă lume că acest lucru a apărut în contextul în care deja unii neoficial s-au lansat în campania electorală. Și faptul că vocile noastre nu seamănă, tot lasă de bănuit, dar și contextul apariției acesteia la fel. Cunoaștem acea perioadă și deciziile de atunci cum au fost luate. Cu certitudine acest caz trebuie să fie investigat și nu mă miră faptul că ar putea apărea diverse falsuri la comanda cuiva. Organele de drept trebuie să se expună”, a punctate Ceban, pe o rețea de socializare.

Cristina Pendea

Share