Andrei Năstase, despre zonele de agrement din capitală: Copiii noștri au fost prejudiciați, neavând terenuri de sport

Andrei Năstase, despre zonele de agrement din capitală: Copiii noștri au fost prejudiciați, neavând terenuri de sport

Candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) la Primăria municipiului Chișinău, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre necesitatea dezvoltării zonelor de agrement în capitală, informează Oficial.

„Pentru că avem nevoie de un mediu sănătos, este necesar să protejăm natura și să conștientizăm importanța ei în viața noastră. Pun accent pe sport, pe locurile de joacă și pe zonele de agrement. Este importantă dezvoltarea personală a copiilor încă de mici, iar prin activitățile în aer liber, aceștia vor căpăta abilități și competențe”, a menționat acesta.

În acest fel, Năstase comunică motivul stării degradante din Chișinău. „Starea degradantă a acestor terenuri din cartiere s-a produs voluntar. Scopul celor care au fost la conducerea capitalei este cel de a acapara toate aceste zone, pentru a construi blocuri locative sau alte construcții de interes economic. Nu le pasă de interesele cetățenilor, ci – doar de interesele lor politice. De ani de zile vedem cum copiii noștri au fost prejudiciați, neavând terenuri de sport, aceștia nu și-au putut desfășura activitățile sportive”, a precizat el.

Prin urmare, candidatul vorbește despre acțiunile sale în calitate de primar, în acest sens. „În calitate de primar, îmi propun ca în fiecare sector al capitalei noastre, să construiesc în primul an de mandat câte 2 terenuri de sport mixte, pe care tinerii să le folosească gratuit. Pe lângă acestea, vom avea în vedere construcția complexurilor sportive și de agrement în Chișinău. Vom crea, de asemenea, politici de subvenționare directă sau indirectă la procurarea de abonamente la sălile de sport”, a conchis Năstase.

Mihaela Conovali

Share