Andrei Năstase: De 3 ani și ceva noi suntem într-un protest continuu

Andrei Năstase: De 3 ani și ceva noi suntem într-un protest continuu

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, a susținut că de 3 ani societatea se află într-un protest continuu.

„De 3 ani și ceva noi suntem într-un protest continuu. Ne-am pregătit pentru toate protestele pe care le-am făcut, le-am elaborat foarte bine, le-am pregătit. Am avut grijă ca să se producă în cele mai bune condiții și practici: civilizate, democratice, pașnice, indiferent de tentativele guvernării și a celor care le sunt complici. Cu toții ne-am fi dorit să avem în această perioadă de timp altfel de evenimente, să constatăm că s-au construit niște drumuri, că s-au reparat niște școli, o economie funcțională și cu mai multe locuri de muncă”, a precizat el.

Totodată, el s-a referit la guvernarea din R. Moldova. „Tot ce se produce în această țară este cauzat de cei care sunt la guvernare și având întreaga putere în stat, în loc să o orienteze spre populație, o îndreaptă spre propriul beneficiu”, a declarat Năstase.

În acest fel, el a vorbit și despre rolul opoziției. „Rolul opoziției într-o societate democratică nu este de a face valuri protestatare, rolul opoziției este de a veni cu programe de alternativă pentru guvernare. Platforma Demnitate și Adevăr, pe care eu am onoarea să o reprezint, pe parcursul a 3 ani și ceva de zile, din momentul când s-a format, a venit cu programe în domeniul agriculturii, economiei, educației, justiției. Am venit cu foarte multe inițiative, care – fie au fost ignorate de guvernare, fie au fost profanate”.

Mihaela Rotari

Share