Andrei Năstase: „Corupția ucide. Ucide tot!!! Speranță, viitor, demnitate! Tot!”

Andrei Năstase: „Corupția ucide. Ucide tot!!! Speranță, viitor, demnitate! Tot!”

Andrei Năstase, fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), într-un mesaj de Ziua internațională a luptei împotriva corupției, a declarat: „Corupția ucide. Ucide tot!!! Speranță, viitor, demnitate! Tot!”, informează OFICIAL.

„Multă lume pronunță cuvântul CORUPȚIE fără a intra în esența acestuia, fără a înțelege în profunzime dimensiunile sale semantice. În sens politic, dicționarele ne spun că e vorba de o deviere de la moralitate, de la cinste, de la datorie. În sensul raportării la persoane, e vorba de desfrânare și depravare”, a declarat politicianul.

 Andrei Năstase a mai spus că sensul acestui termen pentru noi, cetățenii Republicii Moldova, trebuie extins la nivel de flagel social care ne afectează pe toți, indiferent de societatea, comunitatea sau generația din care facem parte.

 „E cancerul care a pătruns în toate domeniile, de la educație și sănătate până la administrație și justiție, provocând nedreptate, umilință, sărăcie. Dar cel mai clar, ca pe o imagine radiografică, acesta transpare pe structura întregii clase politice care din întâmplare ajunge a ne guverna și a ne gestiona destinele”, a menționat el.

 Potrivit spuselor sale, unii reprezentanți ai puterii vorbesc de corupție de parcă ar sparge semințe, de parcă ar fi vorba de rotirea în spațiu a unui evantai. „Iar faptele acestora sunt de cele mai multe ori contrare declarațiilor focoase și promisiunilor fără sfârșit din campanile electorale. Asistăm de fapt, la schimbarea unei găști pe alta, iar mijlocitorul acesteia nu e nimic altceva decât abaterea de la cinste, de la moralitate, de la datorie. Desfrânarea și depravarea. Adică da, corupția.

Iată de ce, de Ziua Internațională a luptei împotriva corupției vă îndemn să reflectați asupra acestui fenomen cu toată puterea intimei convingeri”, a conchis fostul ministru.

 Cristina Gurez

Share