Andrei Năstase: Chiar dacă mandatul nostru a fost foarte scurt, am reușit să eliminăm influențele toxice din MAI

Andrei Năstase: Chiar dacă mandatul nostru a fost foarte scurt, am reușit să eliminăm influențele toxice din MAI

Vicepremierul în exercițiu, Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, susține că „asistăm cu toții, în ultimele 48 ore, la operațiune coordonată de la nivelul instituției prezidențiale și această operațiune vizează stoparea cu orice preț a eforturilor de a reclădi democrația și statul de drept din Republica Moldova”, informează OFICIAL.

La finalul ședinței Cabinetului de miniștri, Andrei Năstase a menționat că una dintre principale mize o reprezintă fără îndoială preluarea controlului asupra pilonului statului de drept ce a fost eliberat complet din captivitate – MAI.

„De altfel, când mi-am asumat imensa responsabilitate de a conduce această instituție, am făcut-o inclusiv pentru a preveni și a nu admite ca securitatea națională să ajungă pe mâinile unor forțe potrivnice parcursului nostru democratic și european. Am preluat o instituție epuizată moral, disfuncțional și supusă unui control politic total. Chiar dacă mandatul nostru al tuturor și al meu a fost foarte scurt, am reușit să eliminăm aceste influențe toxice și să reorientăm MAI în sensul respectării plenare a drepturilor omului, al eliminării schemelor abuzive ce fuseseră tolerate, precum și al asigurării transparenței, concomitent cu demararea unui proces de modernizare instituțională. Am reluat parteneriate internaționale. Îmi exprim public speranța că viitorul ministru nu va strica ceea ce s-a realizat și că nu va accepta ceea ce părea a fi un plan ce urmărește reinstaurarea autoritarismului în RM. Voi urmări îndeaproape ce se va întâmpla de aici încolo la MAI”, a punctat Năstase.

Andriana Cheptine

Share