Andrei Năstase: Chem întreaga clasă politică de la Chișinău să dea dovadă de responsabilitate și solidaritate

Andrei Năstase: Chem întreaga clasă politică de la Chișinău să dea dovadă de responsabilitate și solidaritate

„Agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei, o nouă încălcare flagrantă a dreptului  internațional mă găsește împreună cu familia în Ucraina. Vreau să vă asigur că suntem în siguranță și preocupați de întoarcerea imediată acasă” – a declarat Andrei Năstase, președintele fondator al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), informează OFICIAL.

Politicianul a spus că, alături de întreaga comunitate internațională democratică și de autoritățile Republicii Moldova, a condamnat și condamnă ferm astfel de comportamente iresponsabile, care subminează fundamentul relațiilor internaționale și însăși ordinea actuală de drept internațional.

„Asistăm cu toții la un alt act profund ilegal după cele produse în Crimeea și Donbas, după doborârea aeronavei M17 cu pasageri civili pe care le-am condamnat cu vehemență.

Ne exprimăm și de această dată solidaritatea deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean confruntat cu agresiunea Federației Ruse, reafirmând sprijinul deplin pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei”, a menționat el.

Andrei Năstase a mai spus: „Chem pe această cale întreaga clasă politică de la Chișinău să dea dovadă de responsabilitate și solidaritate întru realizarea consensului politic național în acest domeniu, esențial pentru securitatea națională și siguranța fiecărei familii, a fiecarui cetățean.

Solicit autorităților centrale și locale să coopereze loial în interesul țării și al tuturor cetățenilor, asigurând  pe toți cetățenii moldoveni aflați pe teritoriul Ucrainei, inclusiv prin misiunile sale diplomatice și consulare, să le ofere asistența necesară.

Doamne Ajută!”.

Cristina Gurez

Share