Andrei Năstase: Ceea ce s-a cerut ieri de către pretinșii luptători cu corupția, era ca noi să ne batem joc de lege

Andrei Năstase: Ceea ce s-a cerut ieri de către pretinșii luptători cu corupția, era ca noi să ne batem joc de lege

Andrei Năstase, președintele Fracțiunii Platformei Demnitate și Adevăr (DA) în Consiliul Municipal Chișinău(CMC), a declarat că Platforma DA rămâne în continuare ținta unor puternice atacuri mediatice făcute de foștii parteneri de alianță, din „Blocul ACUM”, ce au drept scop discreditarea formațiunii, informează OFICIAL.

„Zilnic suntem martorii unor declarații despre intenția PAS de a lupta cu știrile false în timp ce tot acest partid cheltuie bani pentru a întreține aceste știri. Lupta cu corupția nu trebuie să substituie justiția, dar mai ales nu trebuie sa fie un motiv de distrugere a opoziției. Prin votul consilierilor municipali din Chișinău de ieri, 17 februarie, din cadrul ședinței CMC, nu s-a întâmplat nimic altceva decât a fost executată o hotărâre a instanței de judecată emisă la 31 iulie 2020 de către Curtea Supremă de Justiție”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, prin voturile de ieri ale Platformei DA, Bugetul municipal nu a avut nimic de pierdut, voturile Platformei DA au fost date în conformitate cu legislația în vigoare.

„Ceea ce s-a cerut ieri de către pretinșii luptători cu corupția, era ca noi să facem ceea ce se face de 30 de ani în RM – să ne batem joc de lege. Platforma DA nu a venit să facă politică de dragul politicii, a venit să facă dreptate oamenilor. În timp ce noi ne dorim dezvoltarea orașului în mod legal, transparent și în beneficiul cetățenilor, în timp ce noi facem dreptate, colegii noștri au decis să facă circ și sabotează orice proces de dezvoltare a orașului”, a mai menționat Năstase.

Totodată, el a spus că, imobilul „UNIC”, care a fost vizat în această decizie este amplasat în zona C3, în care sunt interzise alte construcții decât centre comerciale, iar cifrele astronomice lansate vin să asigure mai multă eficiență linșajului mediatic pus la cale de către cei de la PAS împotriva Platformei DA.

În context, Andrei Năstase a venit cu o adresare către partidul de la guvernare – Partidul Acțiune și Solidaritate:

„Aveți la dispoziție instituțiile statului, Procuratura Generală, CNA – cu un om, membru al PAS, în fruntea acestei instituții, aveți Ministerul de Interne, aveți la îndemână Oficiul Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, care este în drept să conteste această decizie a Consiliului Municipal. De ce nu o faceți? De ce nu căutați un consens în CMC? De ce nu ne lăsați în pace să ne ducem funcția până la capăt?”.

Andrei Năstase a mai spus că Platforma DA a susținut acel proiect de principiu și a venit cu un amendament, astfel încât niciun leu să nu fie parte a unei eventuale greșeli de calcul.

Amintim că, terenul de 1,3 hectare din fața Centrului Comercial „UNIC” a fost vândut cu 2 691 792 de lei către „UNIC” S.A. O decizie în acest sens a fost adoptată de consilierii municipali din Platforma DA și Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate acuză CMC că a înstrăinat terenul la un preț mult mai mic decât ar valora, dar și au spus că vor contesta în instanță decizia adoptată.

Cristina Jicol

Share