Andrei Năstase: Ce poate fi mai înălțător decât revenirea Acasă? Întâlnirea cu oamenii mei dragi de la baștină nu e doar o simplă întâlnire

Andrei Năstase: Ce poate fi mai înălțător decât revenirea Acasă? Întâlnirea cu oamenii mei dragi de la baștină nu e doar o simplă întâlnire

Andrei Năstase, fost ministru, pretendent la funcția de Președinte al țării, sâmbătă, a discutat cu oamenii din raionul de baștină despre probleme și necesități, informează OFICIAL.

După întâlniri, politicianul a scris: „Ce poate fi mai înălțător decât revenirea Acasă? Am spus acest lucru de multe ori, o să-l spun mereu pentru că întâlnirea cu oamenii mei dragi din comunitățile raionului Telenești, de la baștină nu e doar o simplă întâlnire. E ca și cum, pe caniculă, ai merge la cel mai curat izvor cu cea mai rece și potolitoare de sete apă… Vin aici pentru a-mi încărca bateriile cu energie. Pentru a mă consulta, pentru a lua pulsul vremurilor, pentru a mă inspira din sinceritatea lor debordantă. Așa a fost și de data aceasta, pentru că întâlnirea a fost prilejuită de dorința de a discuta deschis și sincer despre provocările cu care se confruntă țara și despre posibilele soluții pentru un viitor mai bun pentru oameni”.

Andrei Năstase a spus că a încurajat mereu cetățenii să fie activi și să contribuie personal la schimbarea pe care ne-o dorim cu toții.

„Avem soluții pentru a construi un viitor mai bun, vom pune accent pe reforma justiției, lupta împotriva corupției și implementarea unor politici sociale și economice care să sprijine dezvoltarea durabilă și echitabilă a țării.

Desigur, împreună cu câțiva dintre colegii mei – Inga Grigoriu, Ilie Țurcanu, Iurie Tesa, Ina Gaidău, Aurel Rusu am ascultat dar am și vorbit despre derapajele guvernării actuale, despre incompetența unei puteri care depășește orice variabilă a statisticilor negative. S-au auzit critici dure și vehemente despre lipsa rezultatelor privind combaterea corupției endemice, ineficienței administrației publice, lipsei de transparență în procesul decizional. Sărăcia, prețurile exorbitante, datoria externă, migrația fără precedent, natalitatea ajunsă la cea mai mică cotă în ultimii 200 de ani au făcut dovada nemulțumirii oamenilor față de guvernare, deoarece anume aceste probleme afectează viața de zi cu zi a cetățenilor, perpetuând un climat de instabilitate și incertitudine”, a mai spus el.

Potrivit politicianului, „schimbare, schimbare. Acestea sunt cuvintele de pe buzele oamenilor. Dezamăgirea e mare”.

„Putem însă îndrepta lucrurile. Putem face mai mult și mai bine pentru Moldova, pentru moldoveni!

Am transmis un mesaj clar de speranță și determinare, mi-am reiterat angajamentul de a lupta în continuare pentru dreptate și democrație, alături de oamenii care vor o schimbare reală, palpabilă și în termeni bine definiți, importanța solidarității și a implicării active a fiecărui cetățean în procesul de reformare a țării, pentru a construi împreună un viitor mai bun. Iar acest lucru nu poate fi făcut cu diletanții guvernării de azi, ci cu oameni integri și profesioniști, selectați sau numiți în baza unei meritocrații adevărate”, a subliniat el.

Share