Andrei Năstase, către partenerii de dezvoltare ai RM: „Modul în care toate aceste entități mă linșează mediatic este abominabil”

Candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr” pentru funcția de Primar General al Capitalei, Andrei Năstase, a făcut un apel către partenerii de dezvoltare a R. Moldova, organizațiile de apărare a drepturilor omului, presă, pentru a monitoriza modul de desfășurare a campaniei electorale locale, transmite Oficial.

„Fac acest Apel către apărătorii drepturilor omului, partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova, presa independentă pentru a atrage atenția asupra modului total impardonabil de a face „campanie electorală” a instituțiilor, televiziunilor aservite puterii, a site-urilor false, care au împânzit internetul, a sutelor de trolli. Modul în care toate aceste entități mă linșează mediatic, dezinformează, trișează și produc știri false en gros, este abominabil și îl declar un abuz deosebit de grav, o încălcare sfidătoare a drepturilor omului, a legislației, a deontologiei, a regulilor civilizate de comportament social și electoral”, se spune într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, cea mai gravă fraudă a fost comisă de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) care a decis să nu monitorizeze posturile TV pe perioada campaniei. „Acum aceste instituții media au mână liberă pentru a-și promova propriii candidați și a denigra prin falsuri tirajate la greu candidatul unic al opoziției anti-oligarhice fără a fi sancționați conform legislației în vigoare”, se spune în comunicat.

În apel este menționat că în urma unui material denigrator apărut pe un canal TV, mai multe site-uri le preiau, fără a conține poziția lui Andrei Năstase. De asemenea, este indicat că după nenumărate adresări la CCA privind aceste știri, Platforma nu a primit nici un răspuns. „Apelez la partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova, la organizațiile de apărare a dreptului omului, la presa independentă să monitorizeze de pe acum modul de desfășurare a campaniei electorale locale, căci ilegalitățile semnalate nu doar în acest Apel, ci și în alte demersuri ale noastre, viciază clar procesul, care nu poate fi numit democratic.

Dacă atacurile manipulatoare la adresa mea și, implicit, a opoziției anti-oligarhice, nu vor fi dezavuate, condamnate și stopate, dacă vor continua filările, provocările tot mai instigatoare, care sunt pe punctul de a se transforma în atacuri fizice la persoana mea, campania electorală actuală deja poate fi considerată fraudată”, se mai spune în comunicat.

Doina Secrieru

Share