Andrei Năstase – candidatul Platformei Demnitate și Adevăr la Primăria municipiului Chișinău

Platforma Demnitate și Adevăr a organizat astăzi o conferință de presă, în cadrul căreia a anunțat candidatul pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, informează Oficial.

În cadrul conferinței, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Inga Grigoriu, a comunicat că Andrei Năstase, liderul formațiunii, va fi candidatul pentru funcția de Primar al municipiului.

„E nevoie de o nouă clasă politică, schimbările pot fi făcute cu oameni cinstiți. Noi suntem mai hotărâți ca niciodată. Consiliul Politic Național a confirmat, în unanimitate, desemnarea lui Andrei Năstase la funcția de Primar al Capitalei”, a precizat ea.

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a oferit mai multe detalii cu privire la candidatura sa la șefia Capitalei.

„Noi nu ne ajustăm ceasurile după ceea ce vrea acest regim, noi ne ghidăm în permanență de lege, iar legea spune clar – pe data de 20 mai trebuie să se producă alegeri anticipate și la Chișinău, și la Bălți. Îmi propun să punem bazele unei societăți a bunului simț, a meritocrației, a normalității. Vreau să trăim într-un oraș normal, să avem străzi fără gropi, becuri aprinse noaptea, căldură în case și cartiere curate. Vreau un oraș normal într-o țară normală. Începem cu Chișinăul și continuăm cu întreaga țară. Campania noastră nu va fi doar una locală, campania noastră va fi una națională, de aceea cerem sprijinul întregii societăți, tuturor cetățenilor, tuturor forțelor civice și politice și, în primul rând, colegilor noștri de la PAS. Alegerile de la Chișinău și câștigarea lor reprezintă începutul sfârșitului acestui regim oligarhic, care ne sufocă țara și ne adâncește în sărăcie și disperare”, a menționat Năstase.

Prin urmare, candidatul desemnat la Primărie din partea Platformei Demnitate și Adevăr a comunicat despre dialogul cu PAS cu privire la candidatura sa la Primărie. „Am discutat cu doamna Maia Sandu, am avut o discuție sinceră, le-am cerut celor de la PAS ca spiritul reciprocității și al egalității dintre cele două partide să sprijine candidatura noastră. Cei de la PAS ne-au spus că ne vor răspunde cât de curând la oferta noastră politică. Important este să mergem împreună, uniți, fiindcă doar uniți putem lua un scor mare și bun pentru schimbarea lucrurilor spre bine în Capitală”, a declarat Năstase.

Menționăm că, anterior, Consiliul Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr s-a întrunit într-o ședință de lucru având pe ordinea de zi ca principale subiecte pregătirea formațiunii pentru toate tipurile de alegeri care vor avea loc în acest an.

Mihaela Conovali

Share