Andrei Năstase bate alarma: „Ne supunem riscului de a pierde și regimul liberalizat de vize”

Andrei Năstase bate alarma: „Ne supunem riscului de a pierde și regimul liberalizat de vize”

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, susține că, „această guvernare coruptă, în tăcerea toxică a instituțiilor publice, inclusiv cele de presă, ne supune riscului de a pierde și regimul liberalizat de vize pentru călătoria în străinătate a cetățenilor Moldovei”. Despre aceasta el a declarat, în contextul informației că, „Comisia Europeană a transmis mai multor state din regiunea Balcanilor de Vest şi din estul Europei care nu sunt membre ale UE, inclusiv Republicii Moldova, că pentru a beneficia în continuare de regimul de scutire de la obligativitatea vizelor pentru cetăţenii lor care călătoresc în UE trebuie să depună mai multe eforturi pentru combaterea corupţiei, a crimei organizate şi a migraţiei ilegale”, informează Oficial.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Andrei Năstase susține că, „Republica Moldova este singura dintre cele 8 vizate în raportul anual al Comisiei Europene căreia, pe lângă măsurile de combatere a crimei organizate i se cer măsuri urgente, imediate împotriva spălării banilor şi corupţiei pentru a putea menține posibilitatea ca cetățenii moldoveni să călătorească liber către țări prospere și apoi către casele lor, către familii, către oamenii dragi”.

„Vor lua vreodată aceste măsuri Plahotniuc și Dodon? Niciodată! Asemenea măsuri înseamnă pușcăria pentru ei și anturajul lor penal. Platforma DA, pe ambele sale dimensiuni, civică și politică, și-a făcut un obiectiv prioritar din combaterea corupției și a crimei organizate, a schemelor de fraudare a banului și bunului public și de spălare a miliardelor de dolari din țară și din afară. De ani de zile, având voință, curaj, dar în primul rând o nețărmurită dragoste de țară asta facem. De asta avem nevoie pentru a putea pune solide baze sociale și economice, de siguranță personală și națională, de respectare a drepturilor și libertăților omului, inclusiv la bunăstare acasă și libera noastră circulație oriunde în această lume”, a scris el.

Potrivit lui Năstase, cei din cadrul blocului ACUM sunt și mai puternici și determinați, mult mai încrezători de reușită și avem sprijinul politic și civic pentru a duce la următorul nivel acțiunile noastre civice care ne definesc, încă de la înființare, identitatea noastră politică.

„O identitate politică așezată, de principiile sale nenegociabile, în prima linie a luptei pentru democrație și libertate. Am înțeles că împotriva acestui regim distructiv Platforma DA are nevoie de aliați. Și i-am găsit cu ușurință! Partenerii noștri, dar, în primul rând, oamenii cinstiți, drepți și curajoși ai acestei țări sunt cei alături de care, știm sigur, vom reuși să redăm Moldovei demnitatea pe care astăzi regimul criminal o calcă în picioare!”, a mai scris Năstase.

Doina Secrieru 

Share