Andrei Năstase a lansat un apel de mobilizare, înainte de protestul de la ora de 14.00

Primarul ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, a venit astăzi, într-un live pe o rețea de socializare, cu un nou îndemn la protest.

După cum informează Oficial, Andrei Năstase a chemat oamenii la manifestația din fața Primăriei Chișinău, care începe la ora 14:00.

„La ora 14.00, la Primărie, va avea loc un nou protest prin care putem să oprim dictatura. Am zis că nu cedăm, ieșim la protest să ne apărăm drepturile noastre fundamentale, să ne apărăm dreptul nostru la vot și chiar votul din 3 iunie și 20 mai. Demersul nostru este către fiecare dintre dumneavoastră să înțelegeți că de protestul nostru depinde foarte și foarte mult, depinde cum vor reacționa așa-zisele noastre autorități. Rugămintea mea este ca să veniți cât mai mulți împreună cu familiile, cu rudele, prietenii. Veniți la protestul din fața Primăriei, ne vede acolo la ora 14:00, ca mai și apoi să continuăm acest protest”, a precizat Năstase.

Potrivit lui, nu este un protest în susținerea cuiva.

„Nu este vorba despre mine sau despre mandatul pe care l-am obținut împreună cu dvs., nici chiar nu este vorba de capitală, este vorba despre întreaga țară și ceea ce ne se va întâmpla de acum încolo. Este un precedent care nu a mai fost întâlnit în lumea civilizată, când un vot liber exprimat este aruncat la coșul de gunoi de o justiție controlată, obedientă unui oligarh de sorginte sovietică comunistă. Trebuie să protestăm, uitați-vă cum protestează lumea, doar prin proteste de mare amploare oamenii de acolo au reușit să obțină ce și-au propus. Vă invit pe fiecare din dvs., să nu stați acasă”, a conchis Năstase.

Mihaela Rotari

Share