Andrei Năstase a avut o întrevedere cu Ambasadorii Germaniei și Franței în Republica Moldova

Andrei Năstase a avut o întrevedere cu Ambasadorii Germaniei și Franței în Republica Moldova

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase a avut o întrevedere cu Ambasadorii Germaniei și Franței în Republica Moldova, Ulrike Knotz și Pascal Le Deunff, transmite OFICIAL.

În cadrul discuțiilor, a fost trecută în revistă situația social-politică și economică, dar și elementele care au marcat startul campaniei electorale prezidențiale din 1 noiembrie curent.

Cei doi oficiali au evocat importanța desfășurării unor alegeri libere, corecte și transparente chiar și în contextul crizei epidemiologice.

La rândul său, liderul Platformei DA a mulțumit Excelențelor Sale pentru contribuția țărilor pe care le reprezintă, a comunității europene la menținerea parcursului european al țării noastre, reiterând vocația pro-europeană a formațiunii pe care o reprezinta, dar si lupta fără compromisuri a acesteia pentru edificarea unui stat de drept, disponibilitatea de a sprijini modernizarea  Republicii Moldova prin implementarea de reforme politice, economice  și sociale, indiferent de faptul că se află la guvernare sau în opoziție.

„Alegerile din toamnă vor constitui un examen serios pentru partidele pro-europene din Republica Moldova, dar și pentru spiritul unității în interes național. Intrăm într-o competiție acerbă, cu miză enormă pentru viitorul poporului nostru, care va trebui să decidă conștient – stagnează, sub influența estului, sau își dorește cu adevărat integrarea temeinică în sânul familiei europene”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, au fost discutate și anumite riscuri de revolte sociale în context postelectoral. Părțile au pledat pentru corectitudine și echilibru democratic, accentuând importanța menținerii securității în regiune și în țară, ținând cont și de situația economiei afectate de criză pandemică.

Cristina Pendea

Share