Andrei Năstase a avut discuții cu mai mulți tineri, în contextul „Ultimului sunet”. „Câți dintre absolvenții instituțiilor de învățământ superior vor rămâne acasă?”

Andrei Năstase a avut discuții cu mai mulți tineri, în contextul „Ultimului sunet”. „Câți dintre absolvenții instituțiilor de învățământ superior vor rămâne acasă?”

Cu ocazia „Ultimului sunet!” în instituțiile de învățământ din toată țara, ex-ministrul Andrei Năstase a avut o discuție cu mai mulți tineri.

„Încă un ultim clopoțel, încă un prilej de a vorbi despre ceea ce numim cu atâta bucurie generațiile viitoare. Voi mărturisi că această zi îmi trezește sentimente diferite. Pe de o parte, în calitatea mea de om al catedrei privesc cu emoții profunde la tinerii care, pentru ultima dată, se așază în băncile copilăriei și adolescenței lor. Și, asemeni autorilor excepționalului serial Liceenii, mă întreb a câta oară:

“Timp, încotro mergi?
Spre ce meleaguri noi, grăbit, alergi?
Cum poți într-o zi
Sa schimbi în oameni mari niște copii?””, a declarat el.

Pe de altă parte – a spus pretendentul la șefia statului – nu poate trece cu vederea grijile, preocupările, problemele cu care se confruntă pedagogii și învățătorii, cadrele didactice în general, sistemul de învățământ în totalitatea sa.

„Mă întreb, câți dintre absolvenții instituțiilor de învățământ superior vor rămâne acasă? Câți vor pleca cu sau pe urmele părinților aflați deja în străinătăți? De ce statul nostru nu are grijă să le ofere locuri de muncă bine plătite și de ce dincolo de hotarele Moldovei asta e posibil?

Se închid școli, se închid universități, avem tot mai puțini și mai puțini copii și tineri. Să nu uităm asta dacă avem puterea în mână. Să nu uităm asta dacă vrem să avem viitor”, a mai spus politicianul.

Share