Anatol Șalaru pune punctele pe „i”. Iată de ce nu a continuat constituirea unui partid de la zero!

Anatol Șalaru pune punctele pe „i”. Iată de ce nu a continuat constituirea unui partid de la zero!

Anatol Șalaru, ales recent în calitate de președintele al Partidului Unionist DREAPTA, ce va fi redenumit în Partidul Unității Naționale, a explicat, într-un interviu pentru OFICIAL.md, de ce a mers pe formula fuzionării și nu a constituit un partid de la zero.

„Nu am renunţat la ideea de a constitui un nou partid politic. Unificarea cu partidul Dreapta este mai mult decât schimbarea denumirii iar în perioada următoare vor urma şi alte fuziuni. După cum am mai precizat, Partidul Unităţii Naţionale a avut şi are la bază unificarea tuturor formaţiunilor unioniste într-o singură formaţiune. Am ales această formula juridică pentru a evita pe de o parte, birocraţia inerentă unor fuziuni, iar pe de altă parte, pentru a accelera procesul de coagulare a forţelor pro-europene şi pro-unioniste”, a declarat politicianul.

Șalaru a mai spus că, datorită evoluţiilor din politica internă, este absolut necesar să se încheie procesul de unificare până la sfârşitul acestui an. „Astfel încât în anul 2018 să ne putem concentra pe pregătirea pentru alegerile parlamentare”, a adăugat liderul formațiunii.

Varianta integrală a interviului va fi publicată mâine pe OFICIAL.md.

Mihaela Conovali

Share