Analist politic: Mai mult de 1/3 din cetățeni nu cred în COVID-19, ei văd o conspirație, că vor fi cipizați

Analist politic: Mai mult de 1/3 din cetățeni nu cred în COVID-19, ei văd o conspirație, că vor fi cipizați

Analistul politic Igor Boțan crede că autoritățile întreprind măsurile necesare pentru combaterea COVID-19, dar problema este în cultura politică a cetățenilor și comportament, transmite OFICIAL.

În cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN, Igor Boțan a menționat că autoritățile se conduc după protocoalele OMS.

„Autoritățile, din punctul meu de vedere, întreprind lucrurile necesare, desigur că există loc pentru mai bine. Ei comunică cu OMS și se conduc după protocoalele acestei organizații. Am văzut cum funcționează totul în starea de urgență, ce se face după trecerea fazei, relaxarea a dus la cel de-al doilea val al pandemiei, noi suntem în al treilea”, a spus Boțan.

De asemenea, Igor Boțan spune că problema este în cultura și comportamentul cetățenilor.

„Convingerea mea este că doar măsurile întreprinse de autorități nu sunt suficiente. Problema este în cultura noastră politică și comportament. Aici vedem rezultatele sondajelor care arată că mai mult de 1/3 din cetățeni nu cred în existența pandemiei. Știu cazuri concrete când în localitățile noastre oamenii își manifestă agresivitatea față de cei care poartă măști. Înțelegem de unde vine această atitudine. Ei consideră că totul este o conspirație, că vor fi cipizați, lucru promovat anterior și de biserică, instituția cu cea mai mare încredere în rândul cetățenilor. Mesajul a dispărut după ce mai mulți ierarhi s-au infectat, dar există știrile false. SIS a blocat câteva site-uri care promovau falsuri, dar cumva acest aspect este lăsat într-o parte de autorități. Noi băgăm bani în contracararea pandemiei, dar nu avem acea discuție cu cetățenii care ar fi necesară pentru combaterea falsurilor”, a spus Igor Boțan.

Cristina Parfeni

Share