Analist politic, despre tactica opoziției din R. Moldova: „Ei folosesc unica modalitate pe care…”

Analist politic, despre tactica opoziției din R. Moldova: „Ei folosesc unica modalitate pe care…”

„Tactica opoziției este absolut corectă, ei folosesc unica modalitate pe care o au la dispoziție în astfel de situații și această modalitate sunt protestele”. Aceasta a comunicat analistul politic, Igor Volnițchi, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, în contextul ultimelor evenimente de la Chișinău.

„Evident că guvernarea încearcă să detensioneze situația și, în modul în care ne-am obișnuit deja că acționează, caută acum bomboana politică pe care s-o arunce în societate. În genere, cei de la putere sunt maiștri în a arunca astfel de bomboane și, dacă ne amintim, cu asta se ocupă cam minimum de la 20 ianuarie 2016 – atunci când au instalat pe furiș un guvern nocturn și au fost ample proteste în Republica Moldova. Ei au venit cu un set de măsuri sociale: au diminuat prețul la gaz, la benzină și așa mai departe, chipurile, „Stați acasă, nu protestați, voi nu v-ați dat seama, dar asta e guvernarea pe care o meritați!””, a mai precizat el.

În acest fel, analistul a menționat și alte situații în acest sens. „Apoi, în 2016, a venit acea bomboană politică sub forma alegerilor prezidențiale directe, oferite de către Curtea Constituțională și putem presupune că nu fără implicarea puterii s-a făcut acest lucru. Apoi au fost alte bomboane electorale”, a declarat Volnițchi.

Prin urmare, el a vorbit și despre unele acțiuni ale guvernării. „Evident că acum guvernarea va merge pe aceeași cale, încercând să arunce praf în ochii opiniei publice, încercând, cumva, să tempereze opoziția și, totodată, să transmită anumite mesaje încurajatoare în exterior: „Uitați-vă că ceea ce s-a întâmplat, de fapt, se datorează nu implicării noastre, nu dorinței noastre de a nu admite ca opoziția să pună mâna pe Primăria capitalei, ci unei lacunele legislative și, uite, noi acum le eliminăm, de aceea stați fără grijă: în toamnă totul va fi bine cu alegerile””, a conchis el.

Mihaela Rotari

Share