Analist politic despre candidatura PL la primăria Chișinăului: „Se mizează pe transferul…”

Analist politic despre candidatura PL la primăria Chișinăului: „Se mizează pe transferul…”

Analistul politic, Petru Bogatu susține că Valeriu Munteanu la Primăria Chișinăului este „cel mai bun candidat pe care îl are acum Partidul Liberal”, deşi șansele lui de câștig sunt minime.

Contactat, Bogatu a raportat declarațiile sale la sondajele din Republica Moldova.

„Este foarte dificil de spus, pentru că, dacă raportăm șansele lui Valeriu Munteanu la situația Partidului Liberal, care, potrivit tuturor sondajelor, gravitează undeva la un procent, sigur că acestea sunt mici. Pe de altă parte, el desigur va fi întruchiparea sau o reîncarnare politică a lui Dorin Chirtoacă și probabil se mizează pe transferul de imagine, atât cât o are acum Dorin Chirtoacă, spre Valeriu Munteanu”, a precizat analistul.

În același timp, Bogatu s-a referit și la circumstanțele favorabile acestui transfer de imagine. „E un fapt care sigur ar putea să fie benefic și să-l favorizeze în aceste alegeri, dar atâta timp cât s-au făcut investigații sociologice, este greu de spus dacă e un candidat cu șanse de câștig. Pot spune că așa la o privire sumară, pare candidatul cel mai indicat și cel mai bun pe care îl are acum Partidul Liberal, pentru a se antrena în aceste alegeri”, a conchis acesta.

Mihaela Conovali

Share