Analist: Partidele de opoziție s-au prins în acest scenariu fake

Analist: Partidele de opoziție s-au prins în acest scenariu fake

În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, cunoscutul analist politic, Victor Ciobanu a declarat că sunt puţine şanse ca referendumul din 19 noiembrie de demitere a Primarului capitalei să reuşească, având în vedere interesul PD să păstreze controlul asupra primăriei, dar și neparticiparea partidelor de opoziție care s-au prins în acest scenariu fake.

Întrebat pe cât de corectă i se pare decizia unor partide de a boicota referendumul, Victor Ciobanu a răspuns: „Nu-mi pare corectă din mai multe considerente. La general – administrarea liberală din ultimii ani a capitalei e un fiasco monumental. Nu văd de ce nu ar trebui de participat la demiterea unui primar incompetent, impotent și corupt, cu un vagon de dosare. Ca să nu te asociezi cu socialiștii? Păi, asta-i din domeniul comunicării, și nu a fondului problemei. Cred că se putea explica acest lucru. Și la o adică, cu ce e mai bună asocierea cu PD, care e autorul acestui scenariu și tot boicotează referendumul?”.

În opinia sa, sub aspect politic opoziţia „a ratat o oportunitate colosală care i s-a oferit”. „Or, un partid oricând trebuie să fie gata să participe la alegeri. Iar capitala niciodată nu a fost câștigată de candidații de stânga. Postul de primar general al Chișinăului e un capital politic cu o pondere foarte mare și care pur și simplu a fost ratat din lipsă de analiză mai profundă decât în două mutări. Acum se va păstra controlul PD asupra capitalei. Ce a câștigat opoziția? Nimic!”, a declarat el.

Share