Analist, despre rezultatele alegerilor: S-a produs un fenomen care nu se știe dacă se va repeta

Analist, despre rezultatele alegerilor: S-a produs un fenomen care nu se știe dacă se va repeta

Analistul politic Anatol Țăranu spune că nu se va putea da un răspuns categoric de ce PAS a obținut un scor atât de mare la parlamentare.

Anatol Țăranu, în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN, a spus că s-a produs un fenomen care nu se știe dacă se va repeta.

„Am avut patru cazuri când un partid câștigă atât de mult la parlamentare: în 1994 când Partidul Agrar a luat majoritatea, în 2001 și 2009 când comuniștii au luat majoritate și acum. Este prima dată însă când un partid de dreapta a luat un scor atât de mare. Cred că nu vom putea formula un răspuns categoric și definitiv de ce s-a întâmplat așa. Situația și felul necesită o analiză profundă, dar în concluzie putem spune că în societatea moldovenească pe fundalul dominațiilor oligarhice s-a creat o repulsie totală față de corupție și regim oligarhic. S-a produs un fenomen care nu se știe dacă se mai repeta. PAS a fost capabil la maximum să înțeleagă care sunt așteptările oamenilor și au formulat mesajul pe potriva acestor așteptări. PAS a repurtat această victorie spre deosebire de concurenții săi care nu au făcut o concluzie despre ce așteaptă electoratul”, a spus Anatol Țăranu.

Cristina Parfeni

Share