Ana Revenco către angajații MAI: Cu toate temerile că va fi dificil să trecem peste iarnă, voi sunteți mereu alături de oameni

Ana Revenco către angajații MAI: Cu toate temerile că va fi dificil să trecem peste iarnă, voi sunteți mereu alături de oameni

„Cu toții trecem printr-o perioadă dificilă, plină de crize, iar ca să rezistăm în această iarnă, este nevoie de efort comun și de înțelegere. Guvernul a intervenit deja pentru angajații din sistemul public, inclusiv pentru angajații sistemului afacerilor interne, care au salarii mai mici de 15 mii de lei. Aceștia vor primi un ajutor unic, în sumă de 3 mii de lei. Această plată unică, cu caracter excepțional, va fi acordată pentru susținerea angajaților, în semn de apreciere pentru munca prestată. Plata nu va fi supusă impozitării”. Declarațiile au fost făcute de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, informează OFICIAL.

Totodată – a menționat ea – majorările salariale din luna septembrie a anului curent au permis creșterea salariului angajaților MAI, în mediu, cu 6%. La fel, în contextul inițiativei de uniformizare a remunerării în organele de drept, asumate de Guvern, Ministerul Afacerilor Interne, deopotrivă cu SPPS, ANP și MA, va avea aceeași valoare de referință, de 2 mii de lei. Majorarea în cauză este deja a doua indexare a salariului în anul curent, date fiind condițiile dificile de activitate. Știm că nu este suficient, dar este ceva.

„Mai știm că orice ar face Guvernul, situația va rămâne în continuare dificilă și știm că am ajuns aici din cauza presiunilor Federației Ruse. De asemenea, știm că întreaga Europă va fi forțată să strângă cureaua, iar noi vom îndura, cum îndură și ei. Salvarea va fi să mergem împreună la greu.

Cu toate temerile că va fi dificil să trecem peste iarnă, vă reamintesc, colegi, că voi sunteți mereu alături de oameni, indiferent de provocări, lipsuri și nevoi. Am încrederea că binele va învinge. Vă promit că vom fi împreună la tot greul pe care trebuie să îl ducem pe umerii noștri. Noi suntem la straja țării, iar de tăria noastră depinde viitorul copiilor noștri și al țării noastre, implicit.

Colegi, respect pentru munca voastră, eu știu cât efort depuneți!”, a conchis oficialul.

Share