Ana Revenco a avut o întrevedere online cu Directorul Cabinetului șefului Biroului Central Anticorupție din Polonia

Ana Revenco a avut o întrevedere online cu Directorul Cabinetului șefului Biroului Central Anticorupție din Polonia

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o întrevedere în regim online cu Pawel Rutkowski, Director al Cabinetului șefului Biroului Central Anticorupție din Polonia, transmite OFICIAL, cu referire la un comunicat.

Ministrul a discutat cu Pawel Rutkowski despre oportunitățile de colaborare pe domeniul de previziuni strategice și de analiză – domeniu cu atât mai actual, în perioada când tacticile și metodele infracționale sunt în permanentă schimbare, iar infracțiunile cibernetice solicită de la angajații afacerilor interne un răspuns prompt și calificat.

În acest context, se intenționează crearea unei foi de parcurs, care să includă acțiunile ce trebuie întreprinse, pentru a asigura buna funcționalitate a entității de analiză și evaluare. De asemenea, a fost discutată oportunitatea de conlucrare pe domeniul măsurilor anticorupție, în contextul dezvoltării de către MAI a programului multianual pe domeniul integrității și anticorupție.

„Vreau să aduc mulțumiri domnului Rutkowski pentru deschiderea de care a dat dovadă. Această colaborare face parte din planul de revitalizare a colaborărilor internaționale, pe care le construim la nivel de sistem al afacerilor interne. Preluăm din bune practici internaționale și îmbunătățim sistemul de operare cu specialiștii noștri. Am agreat și o vizită de lucru a domnului Rutkowski în Republica Moldova, care este planificată la începutul lunii februarie ”, a menționat Ministrul.

Domnul Rutkowski a apreciat promptitudinea cu care se dezvoltă sistemul afacerilor interne și s-a arătat foarte interesat în colaborarea pe palierul analizei și previziunii strategice, dar și de oportunitățile de colaborare pe domeniul anticorupție.

Share