Amenajarea spațiilor verzi din Chișinău. Vezi propunerile lui Andrei Năstase!

Amenajarea spațiilor verzi din Chișinău. Vezi propunerile lui Andrei Năstase!

 Candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr” pentru funcția de Primar General al Capitalei, Andrei Năstase, susținut de către Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), a propus, în cadrul unei conferințe de presă, soluții pentru amenajarea spațiilor verzi din Capitală, transmite Oficial.
Andrei Năstase spune că, pe parcursul mai multor ani, s-au făcut multe tentative pentru a intra cu buldozerele în parc și a le distruge pentru a construi locuințe.
„Acest lucru le-a reușit parțial pentru că nu sunt trasate linii roșii de delimitare a parcurilor. Pe ei nu-i interesează nimic în afară de profit. Chiar și în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” s-a obținut permisiune pentru demolarea restaurantului „Guguță” pentru a construi un hotel de lux”, a spus Andrei Năstase.
Candidatul Platformei „DA” mai menționează că Agenția Ecologică Chișinău constată că în apropierea construcțiilor aflate lângă parcuri, apele se scurg incorect, chiar și atunci când plouă sau după ninsoare, fapt ce poluează bazinele acvatice din jur.
„Fărădelegile din toate parcurile sunt multe și se explică prin lipsa viziunii a Consiliului Municipal și a Primăriei cum trebuie ocrotite și amenajate spațiile verzi”, spune Andrei Năstase.
În context, el a precizat care vor fi soluțiile sale pentru a ocroti parcurile din Capitală. „E nevoie de trasarea cu linii roșii a parcurilor și înregistrarea lor la Cadastru, iluminarea parcurilor, amanjarea în Parcul „Valea Trandafirilor”  a unor  terenuri de sport, propunem instalarea mai multor tobogane pentru copii, coșuri de gunoi, cișmele cu apă potabilă, construcția toaletei publice, amenajarea spațiilor verzi”, a spus Andrei Năstase.
El a făcut și un apel către locuitorii orașului, pentru a nu fi indiferenți și a se prezenta duminica viitoare la vot.
Cristina Parfeni
Share