Ambasadorul Vietnamului: Republica Moldova prezintă interes pentru investitorii din ţară

Ambasadorul Vietnamului: Republica Moldova prezintă interes pentru investitorii din ţară

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Uliavovschi, a avut astăzi, 6 octombrie 2015, o întrevedere cu Nguyen Minh Tri, ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în Republica Moldova, cu sediul la Kiev.

Oficialul moldovean a menţionat dinamica pozitivă a raporturilor economice dintre cele doua state, în special în domenii precum sectorul farmaceutic şi cel agricol. Viceministrul Ulianovschi a reiterat interesul autorităţilor de la Chişinău de a întreprinde acţiuni concrete care ar contribui la sporirea schimburilor comerciale dintre cele două ţări, menţionând faptul că, producătorii moldoveni, în special cei din industria vinului şi cea textila, sunt în căutare de noi pieţe de desfacere şi capital investiţional.

Ambasadorul Nguyen Minh Tri a precizat că Republica Moldova prezintă interes pentru investitorii din ţara, menţionând că produsele ţării noastre sunt deja cunoscute din Vietnam. Totodată, oficialul a lansat o invitaţie părţii moldoveneşti de a vizita ţara sa, până la finele anului curent, privind consolidarea relaţiilor dintre cele două ţări şi semnarea unor eventuale parteneriate economice.

 

Maria Roşca

Share