Ambasadorul SUA la discuții despre actualitatea politică cu Platforma DA

Ambasadorul SUA la discuții despre actualitatea politică cu Platforma DA

O delegație a Ambasadei SUA la Chișinău, împreună cu Ambasadorul SUA Kent D. Logsdon, a făcut o vizită la Platforma Demnitate și Adevăr, informează OFICIAL.

Ambasadorul a avut discuții cu fruntații partidului.

„Am avut parte de o întrevedere productivă, la care am discutat despre actualitatea politică și subiectele ce țin de viitorul Republicii Moldova.

Am abordat mai multe probleme care se discută în societate: lipsa de transparență, încălcarea procedurilor prin omiterea consultărilor în adoptarea celor mai importante decizii, înțelegerile cu multe întrebări din domeniul energetic, stagnarea reformei justiției, lucruri care dezamăgesc cetățenii Republicii Moldova”, spune liderul Platformei DA, Dinu Plîngău.

De asemenea, ei au vorbit despre riscurile societății în lipsa unei alternative puternice pe dreapta politică, ce poate conduce la venirea partidelor pro-ruse și radicale.

„Platforma DA s-a arătat deschisă pentru un proces de consolidare și unificare a eforturilor tuturor actorilor interesați în menținerea cursului european și crearea alternativei politice pentru viitoarele scrutine electorale.

În același timp, am mulțumit ambasadorului pentru aportul continuu al SUA acordat Republicii Moldova pentru depășirea crizelor multiple în care ne aflăm”, spune Dinu Plîngău.

Share