Ambasadorul SUA în RM – Doctor Honoris Causa al USMF „Nicolae Testemițanu”

Ambasadorul SUA în RM – Doctor Honoris Causa al USMF „Nicolae Testemițanu”

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” i-a acordat, astăzi, titlul de Doctor Honoris Causa Ambasadorului Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova, James Pettit, informează Oficial.

Rectorul universității, Ion Ababii a declarat că rolul decisiv în cooperarea rodnică între RM și SUA aparține ambasadorilor.

„În ultimii ani, inestimabil este aportul lui James Pettit și a echipei Ambasadei care insistent susține și promovează politica independentă a RM, contribuie la dezvoltarea procesului de democratizarea  a țării, inclusiv în răspândire ideilor democratice în rândul tinerei generații. Mulțumim pentru suportul complex acordat RM la aducerea unii stat de drept, dezvoltarea economică, socială și culturală, integrarea țării noastre în comunitatea țărilor europene și în structurile internaționale, cu impact benefic asupra populație. Astfel, pentru suportul acordat Universității la elaborarea Strategiei de dezvoltare și a implementării noilor forme de instruire și evaluare, dezvoltarea mobilității academice a studenților și profesorilor, schimbul de experiență și implementarea unor noi mecanisme moderne de asistență medicală, dezvoltarea fondului de carte și a bazei informaționale a bibliotecii universitare, înzestrarea clinicilor cu utilaj și echipament, dar și multe altele, vă acordăm titlul de Doctor Honoris Causa”, a precizat Ababii.

La rândul său, James Pettit a mulțumit pentru titlul acordat. „Pentru mine este onoare, puțin neașteptată, dar este o onoare foarte apreciată. Eu sunt sigur că mama mea va fi foarte bucuroasă, ca în sfârșit am devenit medic într-adevăr. A fost un vis de mulți ani. Vă mulțumesc pentru primirea caldă și pentru această mare onoare”, a precizat Ambasadorul.

Mihaela Rotari

Share