Ambasada SUA a luat măsuri de protecție: „Să menținem în siguranță personalul și familiile pe durata pandemiei”

Ambasada SUA a luat măsuri de protecție: „Să menținem în siguranță personalul și familiile pe durata pandemiei”

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) la Chișinău continuă să funcționeze. Ambasadorul Dereck J. Hogan și membrii personalului, atât american cât și moldovean al Ambasadei rămân la Chișinău, lucrând pentru menținerea relațiilor bilaterale de care Statele Unite și Republica Moldova se bucură de atâția ani de zile, informează OFICIAL.

„Principalul nostru interes la moment este să menținem în siguranță personalul și familiile pe durata pandemiei de COVID-19, în timp ce ajutăm Guvernul Republicii Moldova să facă la fel pentru cetățenii săi. Mulți dintre angajații noștri muncesc de la distanță sau urmează alți pași de distanțare socială conform indicațiilor experților. Am amânat temporar interviurile pentru acordarea vizelor pentru a ne concentra pe asistența acordată cetățenilor americani aflați în situații dificile și am anulat și evenimentele publice pentru a scădea riscul expunerii tuturor – însă Ambasada noastră rămâne deschisă iar munca noastră continuă” – se spune într-un comunicat de presă.

Totodată, Ambasada SUA încurajează cu insistență întreaga populație a Republicii Moldova să ia măsurile necesare pentru a se proteja atât pe ei înșiși cât și pe propriile familii și pentru a-și păstra sănătatea.

Cristina Gurez

Share