Alte trei partide au anunțat că vor lupta pentru Primăria Capitalei

Alte trei partide au anunțat că vor lupta pentru Primăria Capitalei

Încă trei partide – extraparlamentare, și-au anunțat participarea la alegerile locale din 2023, inclusiv în cursa pentru Primăria capitalei, informează OFICIAL.

Vasile Costiuc, președintele Partidului „Democrația Acasă”, a declarat că formațiunea va avea candidat la locale, „și nu doar în Chișinău”.

„Eu demult am spus că noi, partidele de dreapta, trebuie să facem alternative…
Dacă se pune problema pentru un candidat comun la locale, de dreapta, ceea ce practic e imposibil, mai ales că avem un partid monopolist și invincibil – partidul de guvernare… Nu cred că e posibil să stăm la o masă de discuții ca să fie un candidat care nu e membru de partid, un profesionist, și să facem inclusiv o listă bună pentru consiliul municipal”, a spus el în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8.

Ruslan Codreanu, președintele Partidului Puterea Oamenilor, a anunțat că formațiunea va avea Congres la final de octombrie și se va discuta subiectul alegerilor locale.

„Scopul nostru nu e să divizăm societatea și, dacă vom fi utili să susținem pe cineva, noi vom susține pe cineva…”, a spus el.

Politicianul a precizat că mai este un an și ceva până la scrutin, așa că decizia finală va fi mai târziu. „Noi am avut discuții și 3 luni în urmă, și 2 luni în urmă, pentru formarea unor alianțe. Nu dau nume poate colegii nu vor să-i afișez… E vorba de problemele reale ale oamenilor. Au fost două discuții până acum, dar mai urmează… Eu personal am avut discuții cu majoritatea liderilor de partide, am vorbit despre alegerile din 2023, 2024, cum văd ei lucrurile în viitor”, a mai menționat Ruslan Codreanu, adăugând că „greșeala nr. 1 a PAS va fi că o să-l facă primar pe Ion Ceban în 2023, iar în 2024 el îi va face surpriză Președintelui Maia Sandu.”

Pentru aceeași sursă, Nicolae Chitic, secretarul general al Partidului Schimbării, a declarat că formațiunea va participa în cursa pentru șefia capitalei „ori cu candidatul propriu, ori va susține pe cineva”. „Dar vom fi foarte activi. Decizia urmează…”, a subliniat el.

Amintim că, și-au mai anunțat intenția de a se implica în cursa pentru Primăria Chișinău în 2023 – actualul primar, Ion Ceban; Partidul Acțiune și Solidaritate; Partidul Liberal; Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда”; Platforma DA; Partidul Socialiștilor; Partidul „Șor”.

tribuna.md

Share