Alte două terenuri de joacă au fost construite de echipa Partidului „ȘOR”, în satele din raionul Taraclia și Dubăsari

Alte două terenuri de joacă au fost construite de echipa Partidului „ȘOR”, în satele din raionul Taraclia și Dubăsari

Cea mai bună investiție este investiția în viitor, în copiii noștri, în educația lor. Acesta este unul dintre principiile după care se ghidează Partidul „ȘOR, care a contribuit la construirea a câte un teren de joacă în comuna Salcia, raionul Taraclia, și în satul Holercani din raionul Dubăsari.

Imediat ce au fost încheiate lucrările de amenajare, terenul de joacă din Holercani s-a umplut de copii.

„Terenurile de joacă îi unesc nu numai pe copii, ci și pe adulți”, spune bunicul unui copil.

„Copiii se distrează de minune la terenurile de joacă”, susține o bunicuță.

Primarul satului Holercani, Tudor Tanasev, menționează că terenul de joacă este o investiție în viitorul satului.

„Este un proiect de succes pentru copii, un proiect pentru viitor. Cei mici își regăsesc copilăria și au toate condițiile pentru petrecerea timpului liber. Le mulțumim pentru susținere Partidului „ȘOR” a spus primarul.

Satul Holercani îi trezește cele mai plăcute amintiri deputatului Marina Tauber, vicepreședintele Partidului „ȘOR”. Și asta deoarece, Tauber și-a petrecut o parte din copilăria sa în această localitate.

„Mi-am petrecut copilăria în satul Holercani, alături de părinți și oameni dragi. Noi am promis că vom veni cu fapte concrete aici, iar acest teren e o bucurie enormă pentru copii. Este un gest frumos din partea lui Ilan Șor și a întregii noastre echipe. Mă bucur mult că reușim să schimbăm în bine lucrurile în localitățile de pe circumscripția nr. 19”, spune Marina Tauber.

Iar deputatul Violeta Ivanov, vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, spune că statul are obligația să le creeze condiții copiilor pentru ca ei să fie fericiți.

„Cele mai mari investiții trebuie să le facem în copii, deoarece ei sunt viitorul țării. Pentru Partidul „ȘOR”, copiii sunt o prioritate. Vom insista în continuare ca statul să garanteze, așa cum am arătat noi în proiectele noastre de lege, indemnizații copiilor până la împlinirea vârstei de 18 ani, astfel încât ei să aibă un capital de start atunci când vor păși în viață mare”, a spus Violeta Ivanov.

Iar în raionul Taraclia, copiii din satul Salcia – o localitate cu nici 400 de oameni –  au așteptat cu sufletul la gură inaugurarea terenului de joacă.

„Este un teren interesant. Aici e vesel și îmi place. Vom veni cu prietenii în fiecare zi”, spune o fetiță din Salcia.

Natalia Plăcintă, mamă a patru copii, zice că, până acum, în sat, copii nu aveau unde să-și petreacă timpul liber. „Suntem foarte recunoscători. Copiii sunt bucuroși. Mulțumim Partidului „ȘOR” pentru acest teren” spune mămica.

Primarul comunei Salcia spune că în localitate, cu susținerea Partidului „ȘOR”, vor fi implementate și alte proiecte.

„Localitatea noastră este departe de centrul raional și traseele naționale. Pentru noi este important să realizăm proiecte ce țin de infrastructura rutieră. Avem de gând să realizăm și un proiect ce ține de alimentarea cu apă a gospodăriilor. Le vom realiza împreună cu Partidul „ȘOR”, a menționat primarul Vladimir Chirnev.

Implementarea proiectelor la Salcia este monitorizată de deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu.

„Vreau ca și copiii din satul Salcia să aibă amintiri frumoase despre copilăria lor. Datorită acestui teren de joacă, ei vor avea posibilitatea să socializeze mai bine. Partidul „ȘOR” va fi alături de locuitorii comunei Salcia și în realizarea altor proiecte”, a dat asigurări Vadim Fotescu.

Proiectul „Câte un teren de joacă în fiecare sat” a fost lansat de către Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”, la sfârșitul lunii iulie 2020. De atunci, au fost construite și amenajate în jur de 40 de terenuri în localități rurale din peste 15 raioane din diferite regiuni ale țării.

teren-de-joaca-holercani20210507_143712 teren-de-joaca-holercani20210507_152034 teren-de-joaca-holercani20210507_152934 teren-de-joaca-holercani20210507_153042 teren-de-joaca-salcia_2021-05-06_13-21-41

Mihaela Rotari

Share