Almanahul Politic – ediție specială dedicată activității liderului Platformei DA, Andrei Năstase, a fost lansat oficial

Almanahul Politic – ediție specială dedicată activității liderului Platformei DA, Andrei Năstase, a fost lansat oficial

Almanahul Politic „Andrei Năstase și Platforma DA – 5 ani de munci și zile” – ediție specială dedicată activității liderului Partidului Politic Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, în perioada 2015-2020, a fost oficial lansat astăzi, 28 noiembrie 2020. Publicația are 256 de pagini și conține toate evenimentele și acțiunile la care a participat Andrei Năstase, în această perioadă, informează OFICIAL.

Igor Volnițchi, directorul companiei de consultanță și promovare „Poliexpert” și al portalului de știri „Tribuna”, a spus că, răsfoind Almanahul, de fiecare dată, retrăiește acele momente importante ale anului 2015 – „când din Republica Moldova oamenii plecau tot mai mult și mai mult”.

„Iată în acel moment a apărut Andrei Năstase și Platforma DA. A fost o perioadă foarte importantă pentru țară. Pentru mine a fost o plăcere să documentez tot ceea ce ați făcut. Aș vrea să vă doresc și în continuare să păstrați aceeași verticalitate și consecvență. M-am convins, nu o dată, că ați avut capacitatea să fiți în prima linie, atunci când alții nu încercau măcar să îndrăznească”, a spus Volnițchi.

Igor Boțan, analist politic, director executiv al Asociației pentru Democrație Participativă ADEPT, cofondator al Platformei, a declarat: „Cei care au fost cu noi în prima linie la proteste știu cum am fost defăimați și atacați. Trebuie să recunosc faptul că eu am fost sceptic că vom reuși, dar mare mi-a fost surprinderea văzând zeci de oameni la proteste. Sunt sigur că fără energia lui Andrei Năstase nu am fi reușit”.

Stanislav Pavlovschi, jurist, fost judecător la CtEDO, cofondator al Platformei, fost vicepreședinte al Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, a spus că drumul a fost foarte greu și cu multe încercări, dar treptat s-a reușit. „Aceste schimbări majore care s-au întâmplat în Republica Moldova s-au întâmplat grație Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” și lui Andrei Năstase”, a comunicat Pavlovschi.

Inga Grigoriu, deputată în Parlament, vicepreședinta Platformei, a spus că din toate evenimentele petrecute în acești ani putem conchide: „Da, noi suntem incomozi, cu noi este mai greu să negociezi. Am înțeles că, acest sistem luptă nu cu cei care se fac vinovați, dar cu noi. Misiunea noastră nicidecum nu s-a încheiat, lupta noastră continuă”.

Liviu Vovc, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, vicepreședinte al Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, a susținut: „Această carte este despre ceea ce am făcut noi 5 ani de zile. În 2015, la primul protest nu am ieșit la îndemnul cuiva, am ieșit pentru că așa a simțit sufletul și așa au făcut toți. Acolo am înțeles că doar uniți putem fi o forță. Acum trebuie să reclădim Moldova, cărămidă cu cărămidă. Avem nevoie de un fundament și această fundație este Platforma Demnitate și Adevăr. Pentru noi nu contează funcțiile, am venit în politică pentru a schimba lucrurile în țară. Sunt sigur că, acești 5 ani au fost cruciali pentru Republica Moldova. Acum haideți să scriem o nouă carte, așa cum cu sufletul o putem face”.

Șefia Partidului Național Liberal (PNL) Diaspora din România, Viorel Badea a precizat: „Tot ceea ce facem fiecare dintre noi, în fiecare zi, este scris undeva. Aici suntem o echipă, o echipa învingătoare. Mergem înainte”.

La rândul său, Igor Munteanu, deputat, vicepreședintele Partidului Politic Platforma „Demnitate și Adevăr”, a spus că la această aniversare de 5 ani trebuie să consemnăm că partidele se construiesc în timp și cu viziuni. „Eu mă simt onorat să fiu alături de această familie minunată într-un proces de reinventare”, a spus parlamentarul.

Alexandru Slusari, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, vicepreședintele Platformei, a vorbit despre importanța evenimentului de astăzi: „Într-un fel ne despărțim de un trecut, de un trecut foarte frumos. Nu știu dacă mai există vreo formațiune care are o istorie atât de scurtă și frumoasă. Noi am avut misiunea de a deștepta poporul. Am mers cu riscuri personale, cu un lider care și-a sacrificat familia. Noi am fost cei care am schimbat țara”.

În final, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a susținut că în 5 ani de zile Platforma a avut atât de multe evenimente cât, probabil, nu au avut toate partidele luate împreună. „Ceea ce a fost mai ușor a fost în trecut, ceea ce urmează e mult mai complicat. Vreau să ne asumăm câteva obiective politice pentru următoarea perioadă: Guvernul Chicu trebuie să plece și organizarea alegerilor parlamentare. Astfel, ca obiectiv politic imediat – intrarea la guvernare. Vom continua să muncim pentru oameni și pentru Republica Moldova, am încredere în viitorul nostru”, a conchis Andrei Năstase.

Amintim că, Compania de consultanță și promovare a imaginii POLIEXPERT și compania TRIBUNA Politică a lansat un proiect inedit destinat politicienilor din Republica Moldova. Mai exact, e vorba de o serie de ediții speciale ale „Almanahului Politic al Republicii Moldova”, fiecare dintre ele fiind dedicată activității unui politician concret de-a lungul anilor. În aceste ediții speciale se vor regăsi toate acțiunile întreprinse de politicienii vizați într-o perioadă anume a carierei lor. De asemenea, edițiile speciale vor cuprinde citate celebre ale politicienilor respectivi, interviuri, imagini cu valoare simbolică sau istorică etc.

Până în prezent, echipa POLIEXPERT și TRIBUNA a adunat materialul necesar pentru 7 ediții speciale ale Almanahului Politic. Acestea vor fi dedicate la 7 politicieni de prim rang din RM.

Deja au fost lansate edițiile dedicate activității Președintelui Igor Dodon (2016-2020) și Prim-ministrului Pavel Filip (2016-2019).

_MG_9705-2 _MG_9705 _MG_9895 _MG_9901 _MG_9838 _MG_9846 _MG_9811 _MG_9787 _MG_9747

Mihaela Conovali

Share