Alexandr Stoianoglo va participa la dezbateri electorale doar pe o platformă neutră

Alexandr Stoianoglo va participa la dezbateri electorale doar pe o platformă neutră

Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, în cadrul turului al doilea al alegerilor, este dispus să participe la dezbateri electorale doar pe platformă neutră, informează OFICIAL.

„În cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale, Alexandr Stoianoglo a participat activ la majoritatea dezbaterilor electorale, prezentându-și platforma și viziunea pentru dezvoltarea țării. Contracandidata sa a refuzat constant invitațiile la dezbateri, inclusiv pe cele organizate de televiziunea publică Moldova 1. Alexandr Stoianoglo a onorat aproape toate dezbaterile, iar atunci când nu a putut participa personal, a delegat reprezentanți din echipa sa pentru a răspunde invitațiilor primite.

Pentru turul doi, echipa sa electorală a stabilit clar că nu va participa la dezbaterile organizate de televiziunile afiliate puterii. Am fost și rămânem deschiși să participăm la dezbateri pe o platformă neutră!”, a declarat deputata Adela Raileanu, reprezentantul echipei lui Alexandr Stoianoglo.

Ea a reamintit că observatorii OSCE au constatat derapaje serioase la televiziunile care acum insistă pe dezbateri. Experții au semnalat că aceste instituții nu au asigurat echilibrul în informarea cetățenilor în primul tur, nefiind imparțiale și promovând masiv acțiunile guvernării, fără o analiză critică.

Share