Alexandr Stoianoglo, despre participarea la prezidențiale: Am descoperit că suntem foarte, foarte mulți, toți cei care credem într-un viitor modern, european și pașnic pentru Moldova

Alexandr Stoianoglo, despre participarea la prezidențiale: Am descoperit că suntem foarte, foarte mulți, toți cei care credem într-un viitor modern, european și pașnic pentru Moldova

Alexandr Stoianoglo, pretendent la funcția de președinte al țării – înaintat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), astăzi, în cadrul unui briefing, a vorbit despre înaintarea candidaturii sale în cursa electorală și evenimentele din ultima perioadă.

„Aproximativ cu o lună în urmă mi-am anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din Republica Moldova. În acea zi, eram conștient de imensa responsabilitate pe care mi-o asumam prin acest angajament.

Nu mi-am imaginat, însă, că primul obstacol pe care îl voi întâlni va fi o obstrucție agresivă și deschisă din partea autorităților. Toți liderii guvernării au simțit nevoia de a se implica personal în campania împotriva lui Stoianoglo, concurând în insulte și atacuri”, a declarat el.

Pretendentul la șefia țării a spus că, „această lună a fost și o perioadă de victorii”.

„Am câștigat adevărați camarazi, prieteni sinceri, susținători gata să se implice neîntârziat în lupta pentru reinstaurarea legii și dreptății în țară.

Am descoperit că suntem foarte, foarte mulți, toți cei care credem într-un viitor modern, european și pașnic pentru Moldova, un viitor construit pe unitate națională, pe capacitatea de a găsi un limbaj comun și de a lupta împreună pentru dreptate.

Am înțeles că oameni cu viziuni foarte diferite, uneori diametral opuse, sunt deja sătui de această opoziție artificială, de căutarea isterică a dușmanilor interni, de vânătoarea de vrăjitoare, de limbajul urii și blesteme reciproce”, a spus el.

Alexandr Stoianoglo a subliniat că „poporul cere dreptate”.

„Marea majoritate a cetățenilor visează la stabilitate și prosperare, așteptând de la statul lor și de la autorități o dreptate garantată pentru toți. O dreptate garantată sub toate aspectele: de la un salariu decent și o pensie meritată, la educație de calitate pentru copii și tineri, servicii medicale sigure și accesibile, până la respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Acestea sunt scopuri simple, dar esențiale și absolut realizabile. Ele reprezintă esența oricărei guvernări. Acestea sunt pretextul, temeiul și motivația pentru unificarea eforturilor dintre politicieni și cetățenii cu viziuni, valori și convingeri diferite”, a mai spus fostul procuror general.

Share